Nofollow is actief!

Zo. Nofollow is geïmplementeerd en actief. Vanaf dit moment wordt aan alle links in de reacties, de statistieken-pagina en de trackbacks het rel=”nofollow” attribuut toegevoegd.
De meningen zijn nog verdeeld over de vraag of het wel of niet gaat werken, maar ja, als het enige wat je hoeft te doen een paar regels code toevoegen is, dan maakt dat minder uit.

0 0 stem
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
15 jaren geleden
Pierre
15 jaren geleden

Dat had ook gekund door naar een oude reactie te kijken met een link er in, want de conversie vindt plaats bij het tonen ervan. ;-) Overigens ben ik het in zoverre met de kritiek eens dat ik vind dat er ook ‘whitelist’-systemen voor nofollow moeten komen. Daar kun je dan bijvoorbeeld je OPML-lijst aan voeden of zo.

Pierre
15 jaren geleden

Voorlopig is het in ieder geval nog even volhouden. Ik heb zojuist weer 8 nieuwe refererspam-urls aan de blocklijst toegevoegd.

Gerard
15 jaren geleden

Mij overkomt nu hier hetzelfde als wat Michel eerder bij mijn blog overkwam, een melding: Sorry, no trackback pings are accepted.

De oorzaak bij mij: nofollow in combinatie met de whitelist.

Pierre
15 jaren geleden

Dat is raar, want Michel kon wel pingen. Ik denk dat mijn blacklist wat strak stond. Daar werd het woord ‘spammer’ zelfs als niet toegestaan aangemerkt. Had dus niets met ‘nofollow’ te maken.
Probeer het nog eens als je wilt.

Gerard
15 jaren geleden

Nu werkt het wel via je PingBack formulier, maar nog altijd niet vanuit mijn eigen blog.

Pierre
15 jaren geleden

Raar, want aan de trackbackmodule is in feite niets gewijzigd (anders dan een paar stukjes tekst in de code die de links laat zien achteraf).