C!T: Veilige toegang op afstand

 Gepubliceerd door om 14:03  Uit de bladen
jan 162005
 

In de C!T van februari 2005 staan twee artikelen over het op een veilige manier toegang krijgen tot je pc/server thuis.
De eerste manier is via VPN (Virtual Private Network), de andere via OpenSSH (Secure SHell). Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor C!T: Veilige toegang op afstand  Tags:
jan 162005
 

Vorige week donderdag, toen ik mijn presentatie voor de studiedag aan de UvA online wilde zetten, kwam ik er achter dat ik iets vergeten was bij de overstap van IIS naar Apache: ik beschikte niet meer over FTP of WebDaV toegang tot mijn eigen server. Die had ik namelijk niet opnieuw ingericht en omdat ik IIS helemaal uitgezet had was die functionaliteit ook weg. Thuis had ik dat nog niet gemerkt, daar gebruik ik gewoon een gedeelde map, en afbeeldingen kan ik vanuit Nucleus uploaden. Maar voor PPT- of Zip-bestanden was dat niet toegestaan. Ik was overigens op dat moment even vergeten dat ik die bestandstypes gewoon kon toevoegen (heb ik dus tijdelijk ook maar even gedaan), dus toen me tijdens de sessie iemand vroeg of ik de presentatie ook via Nucleus kon uploaden moest ik het “ja, normaal wel, maar toevallig nu even niet”-verhaal afsteken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor CT!: Zelf een eigen FTP-server opzetten  Tags:

PCM: Aan de slag met PHP4 en 5

 Gepubliceerd door om 13:18  Uit de bladen
jan 162005
 

In de PCM van februari 2005 aandacht voor het installeren van PHP4 en PHP5 met behulp van XAMPP of WAMP5. Het gaat hier over tools die automatisch (o.a.) Apache, Mysql en PHP op Windows of Linux installeren (zie ook dit bericht voor veel meer andere afkortingen).
Het artikel bevat alle stappen die je moet zetten om e.e.a. te installeren en weer te de-installeren. Ook legt het uit hoe je PHP4 naast PHP5 kunt laten draaien. Dat is niet geheel overbodig omdat niet alle PHP-applicaties die voor versie 4 zijn ontwikkeld ook al onder versie 5 draaien. Op de PCM-website is een workshop over PHP5 en MySql te vinden.

 Reacties uitgeschakeld voor PCM: Aan de slag met PHP4 en 5  Tags:
jan 162005
 

In de PCM van februari 2005 worden 18 Media Center-pc’s bekeken en getest. Belangrijkste conclusie van het blad is dat Windows MCE nog niet af is. De beeldkwaliteit van de tv-beelden is ternauwernood voldoende en de instelmogelijkheden om dat te verbeteren zijn beperkt. De synchronisatie tussen beeld en geluid blijkt te wensen over te laten, al zijn er verschillen tussen apparaten, zenders en uitzendingen wat dat betreft. De oorzaak ligt volgens PCM waarschijnlijk bij een onvoldoende samenwerking tussen hard- en software. Drie van de achttien apparaten blijken niet in staat te zijn om de op het apparaat zelf opgenomen tv-programma’s op DVD te branden.
PCM heeft ook drie alternatieve systemen bekeken: de Acer Aspire RC950, de Sony Vaio RA104 en de VHT LC-04.
Er worden labels voor Beste Product en Beste Koop uitgedeeld, maar als ik zo de opmerkingen lees, zeker ook bij de individuele producten, die in prijs uiteenlopen van 999 tot 2.999 euro!) dan weet ik dat ik dat geld daar nog niet aan ga uitgeven.
Op de PCM-website is een XLS-bestand met detailgegevens te downloaden.

Uit de bladen #1

 Gepubliceerd door om 12:58  Uit de bladen
jan 162005
 

Het is halverwege januari, dus hoog tijd voor de februari-uitgave van een aantal tijdschriften. Personal Computer Magazine en Computer!Totaal vallen ongeveer tegelijkertijd in de bus. Deze maand hadden ze een paar berichten die voor mij precies op het juiste moment kwamen, het waren zaken waar ik nog wel graag wat meer van wilde weten. Vandaar dat ik er even naar wil verwijzen.
Voor de duidelijkheid: ik kan geen PDF’s online zetten en heb geen andere banden met beide bladen dan dat ik er abonnee ben.

 Reacties uitgeschakeld voor Uit de bladen #1  Tags: