PCM: Media Center-pc’s nog niet af!

In de PCM van februari 2005 worden 18 Media Center-pc’s bekeken en getest. Belangrijkste conclusie van het blad is dat Windows MCE nog niet af is. De beeldkwaliteit van de tv-beelden is ternauwernood voldoende en de instelmogelijkheden om dat te verbeteren zijn beperkt. De synchronisatie tussen beeld en geluid blijkt te wensen over te laten, al zijn er verschillen tussen apparaten, zenders en uitzendingen wat dat betreft. De oorzaak ligt volgens PCM waarschijnlijk bij een onvoldoende samenwerking tussen hard- en software. Drie van de achttien apparaten blijken niet in staat te zijn om de op het apparaat zelf opgenomen tv-programma’s op DVD te branden.
PCM heeft ook drie alternatieve systemen bekeken: de Acer Aspire RC950, de Sony Vaio RA104 en de VHT LC-04.
Er worden labels voor Beste Product en Beste Koop uitgedeeld, maar als ik zo de opmerkingen lees, zeker ook bij de individuele producten, die in prijs uiteenlopen van 999 tot 2.999 euro!) dan weet ik dat ik dat geld daar nog niet aan ga uitgeven.
Op de PCM-website is een XLS-bestand met detailgegevens te downloaden.

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Anoniempje
Anoniempje
15 jaren geleden

Haha, voor +/- 600 euro heb ik al een htpc met dual tv-tuner in elkaargezet met een heel wat beter stukje software dan WMC :D :D Voor 200 extra nog een stukje superdesign van Lian-Li erbij :)
Beetje geldklopperij, 999-2999 euro.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Bobby,

Natuurlijk willen we bij zo’n uitspraak ook de bijbehorende links, onderdelenlijsten en foto’s ;-)

Dennis
Dennis
15 jaren geleden

Wat ik wel een interessante vraag vindt is of dit nu een ontwikkeling is die ik "zou moeten volgen" in het jaar 2005, het jaar van de integratie. Mijn gevoel zegt dat het, zeker na deze recensie nog zeker geen wannahave is. Daarnaast heb ik geen duur plasma scherm wat ook nog eens erg veel stroom blijkt te verbruiken http://nd.nl/newsite/artikel.asp?id=5… .

Pierre
15 jaren geleden

Als je met "volgen" niet bedoelt "meteen aanschaffen", denk ik dat het zeker de moeite waard is deze ontwikkeling te volgen. Het jaar is pas net begonnen en het is duidelijk dat de "slag om de woonkamer" in volle hevigheid losgebarsten is. Gezien bijvoorbeeld ook de enorme harde schijven die je tegenwoordig voor heel weinig geld koopt én het aantal digitale fotocamera’s + MP3-spelers kan het volgens mij niet anders dan dat de stereo-installatie met CD-speler (en eventueel nog cassettedeck) + het foto-album op papier + de zapdoos met videorecorder moeilijke tijden tegemoet gaan. Maar, of die PC-leveranciers het in een jaar voor elkaar krijgen dat ook nog op een gebruikersvriendelijke manier in een doos te stoppen? Wie weet komt Apple over zes maanden met een variant van hun mini speciaal voor in de woonkamer. Daar zouden ze denk best nog kans van slagen hebben.