Nieuwe verzamelaar voor RSS-feeds

 Gepubliceerd door om 18:42  Algemeen
jan 042005
 
Everyfeed.com - Klik voor grotere versie

Via mijn refererlijst kwam ik bij Everyfeed.com (in beta), een nieuwe verzamelaar voor RSS-feeds. Ze zoeken actief naar nieuwe RSS-feeds en hebben inmiddels 215.240 sites en 12.448.296 feeds verzameld (stand van vandaag).
Feeds zijn online te bekijken en je kunt ratings geven voor sites die toegevoegd zijn. Er komen waarschijnlijk nog niet veel bezoekers langs, of anders heeft de manier van scores berekenen (in percentages van 100%) gevolgen voor de ranking. Nou ja, toch maar even snel een screenshot gemaakt:

score - Klik voor grotere versie

Is het wat?
Ik ga er zeker nog eens wat uitgebreider kijken om te kijken of ik er wat leuke feeds uit kan halen. Maar er zijn ook nog heel wat dingen die beter moeten/kunnen:
* de RSS-feeds van de sites zijn niet zichtbaar. Ik snap wel dat ze graag willen dat je bij hun site terug komt, maar het resultaat is nu dat ik extra moet klikken (zelf naar de site toe) om de feeds alsnog in mijn feedreader te krijgen. Het volledig ontbreken van RSS op de site, terwijl ze er zelf zo afhankelijk van zijn/gebruik van maken, vind ik raar.
Kleinere punten:
* de ‘taal’-functie is nog niet goed. Mijn feeds hebben een taal-attribuut, maar die wordt nog niet goed opgepikt. Correctie: de taal wordt juist wél uit de feed opgehaald, maar mijn site was pas net toegevoegd. Inmiddels wordt de taal correct als NL aangegeven.
* reageren via e-mail als interactiemogelijkheid kan wat mij betreft écht niet. Als ik bijvoorbeeld wil aangeven dat de informatie van een site niet klopt moet dat via een mailbericht. Moet hoog op de prioriteitenlijst.

overzicht van een site - Klik voor grotere versie

* raar is ook dat ik een account moet aanmaken om te reageren, vooral ook omdat een rating geven wel zonder in te loggen kan. Overigens lijkt het alsof je vaker kunt raten, maar een tweede keer scoren wordt bij het invoeren voorkomen (heb overigens niet gekeken of het IP-controle of cookie-controle is).

0 0 stem
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fr@
15 jaren geleden

Pierre, wat een prima tip is dit! Bij Everyfeed.com vind ik wat ik bij Bloglines mis: selecteren op datum.