Testen met Apache #3 – Logformaat

 Gepubliceerd door om 20:37  Internet
jan 022005
 

De websites die overgezet moesten worden werken inmiddels. Met behulp van zeven virtual hosts kunnen ze straks ook onder Apache bereikt worden.
Een aantal redirect-bestanden is omgezet naar .htaccess redirects en een aantal default.asp-bestanden die wél inhoud hadden zijn omgezet naar index.php bestanden.
Waar ik nu nog mee zit is het logformaat voor de verschillende logbestanden. Het liefste zou ik hetzelfde formaat aanhouden als dat ik in IIS had, maar dat blijkt niet te kunnen. Helaas. Uit de alternatieven kan ik nog niet goed kiezen. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Testen met Apache #3 – Logformaat  Tags:
jan 022005
 

Tot nu toe gaat het testen met Apache redelijk voorspoedig. Ik moet zeggen dat ik het gisterenavond bijna opgegeven had. Wat ik ook probeerde, ik kreeg het gebruik van RewriteRule in .htaccess op de server hier maar niet aan de praat. Terwijl ik toch hetzelfde deed als op de edublogs-server.
Reden: ik had alleen het hekje (#) voor LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so weggehaald, en niet ook voor AddModule mod_rewrite.c
(ja, als je het weet, dan is het érg duidelijk!) Lees verder….

Goede en minder goede blogs

 Gepubliceerd door om 00:41  Internet
jan 022005
 

Je kunt vanaf dit moment nominaties aandragen voor de Dutch Bloggies 2005. Gebruik je Firefox, dan kun je beter deze directe link naar de nominatie-pagina nemen.
Wil je een business-blog nomineren, dan kan dat (nog) niet bij de Dutch Bloggies, maar wél bij The 2005 Business Blogging Awards (tip kwam van Marketingfacts) die ook ruimte voor Nederlandse weblogs heeft, al zullen de Nederlandstalge weblogs het wellicht wat zwaar krijgen als er op gestemd moet worden. Nog wat breder wat betreft focus is de 2005 bloggies (via Scoble) met categorieën als “Best-Kept-Secret Weblog” en “Best Article or Essay About Weblogs”.

Ben je op zoek naar inspiratie voor de nominaties, of wil je zien hoe anderen het doen (of wellicht wat anderen van jou vinden) dan kun je o.a. terecht bij de BNN top 40, of bij de recenties van about:blank waar Marco tot de conclusie komt dat “hoe lager in Nedstat, hoe beter het weblog”.

 Reacties uitgeschakeld voor Goede en minder goede blogs  Tags: