dec 222004
 
“Tiscali heeft aangifte gedaan tegen de mensen die illegaal kopieën van ‘06/05‘, de laatste film van Theo van Gogh, op internet hebben gezet.”

(bron)

Ik heb deze in de rubriek ‘internet’ gezet en niet ‘film’ omdat het me eigenlijk niet eens om de film zelf gaat, maar om het feit dat ik niet snap waarom die film gekraakt en verspreid is. Is er een bedrijf dat iets nieuws aandurft, een film via internet verspreiden nog voor de premiere in de bioscoop, voor een bedrag dat gelijk staat aan het huren van een DVD. Natuurlijk is elke beveiliging te kraken, maar moet je dat nou persé demonstreren door zo’n film dan ook weer te verspreiden? Waarom?

 Reacties uitgeschakeld voor Tiscali doet aangifte van illegale kopieën ’06/05′  Tags:
dec 222004
 
“Het nieuwste deel in de Harry Potter reeks van schrijfster J.K. Rowling, getiteld Harry Potter and the Half Blood Prince, staat al bovenaan de verkooplijst van internetboekverkoper Amazon.com.”

(bron)

Niet zo heel gek dat een boek van J.K. Rowling populair is. Maar het wordt wat minder gewoontjes als je bedenkt dat het boek pas op 16 juli 2005 beschikbaar komt. Het staat nu al bovenaan in de Amazon.com-lijst door de voor-inschrijvingen. Wellicht scheelt het dat het boek nu met 40% korting verkocht wordt ($17.99), dat is een stuk goedkoper dan de 26,95 euro die BOL.com (na aftrek van 10% korting) er voor vraagt. Zij waren overigens ruim een dag later met een reserverings-optie, hebben nog geen afbeelding én geen mogelijkheid om een link er naar toe te maken. Overigens betaal je bij beide winkels pas bij afleveren, dus er wordt voorlopig nog niemand écht rijker van.

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwste Potter al bovenaan verkooplijst Amazon  Tags: