Zoeken naar plagiaat

Hoewel Stephen Downes al niet positief over de copyscape zoekmachine voor plagiaat was, wilde ik er toch wel even zelf mee spelen. De resultaten laten zien dat er nog heel wat werk te verzetten is voordat het ook maar enigzins bruikbaar is.
Gaf Stephen al aan dat zijn CreativeCommons licentie genegeerd werd en werken die volgens die licentie wél mogen, door de zoekmachine als plagiaat werden bestempeld, daar bleef het niet bij.
Plagiaat - Klik voor grotere versie Ook de citaten op edublogs.nl werden als plagiaat gezien toen ik zocht naar mogelijk plagiaat naar aanleiding van een post op mijn weblog.

De engine gaat er ook vanuit dat jij in ieder geval de maker bent. Omdat ik vaak een citaat van een bericht als begin voor een eigen bericht gebruik, kom je vaak een alinea letterlijke tekst tegen. Reden voor de zoekmachine om ander van plagiaat te betichten.

Tot slot lijkt de engine nog helemaal geen besef van inhoud v.s. interface te hebben. Kijk maar eens wat hij als matches aangeeft als hij moet verklaren waarom hij een bepaalde site vermoed van het plegen van plagiaat:
toelichting bij plagiaat - Klik voor grotere versie

Terug naar de debugger nog maar even