Legale software voor illegale prijzen

Afgelopen weekend heb ik inkopen gedaan bij surfspot.nl. Dé plek om eerst te kijken als je bij een van de aangesloten onderwijsinstellingen werkt of studeert en op zoek ben naar legale software. Mijn aankooplijstje: Jasc Paint Shop Pro 9 NL, McAfee VirusScan Home Edition 2004/8.0 NL, Macromedia Studio MX 2004 UK.
De rekening:
* Jasc Paint Shop Pro 9 NL voor 13,75 euro
* McAfee VirusScan Home Edition 2004/8.0 NL voor 9,50 euro
* Macromedia Studio MX 2004 UK voor 16,25 euro

Jawel, dit is inclusief verzendkosten, volledig legaal op CD thuis bezorgd! Overigens betaald mijn werkgever wel mee aan de kosten. En de onderdelen van Macromedia Studio MX kosten ook bij surfspot zonder bijdrage het tienvoudige van dat wat ik er nu voor betaald heb. Helaas betalen ze mee aan de verkeerde versie van Macromedia Studio :( Na installatie ontdekte ik namelijk dat hier de “gewone” Flash versie in opgenomen is en niet de Professional. En nu kan ik dus geen Flash-video maken, want dat kan weer alleen met de Professional versie (die overigens ook via surfspot verkocht wordt, maar zonder bijdrage nog erg duur is). Van de andere kant: een set met Dreamweaver + Firefox + Freehand + Flash voor dat bedrag is ook mooi zonder video-optie.

En met dit soort bedragen ga je het gebruik van illegale software veel beter tegen dan met het uit de lucht halen van servers met links naar software of het achtervolgen van gebruikers van peer-2-peer netwerken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick
Patrick
19 jaren geleden

Met de komst van "de nieuwe werkplek" bij Fontys kun je thuis gratis gebruik maken van alle "paarse" applicaties.

Nu dus ervoor zorgen dat je gewenste applicaties "paars" worden.

Een virusscanner "paars" zou weinig nut hebben :-)

lena
lena
19 jaren geleden

"En met dit soort bedragen ga je het gebruik van illegale software veel beter tegen"
Ja, nogal wiedes. Als nieuwe fietsen 25 euro kosten ga je fietsendiefstal ook tegen. Maar ik kan als softwareontwikkelaar echt geen compleet beeldbewerkingsprogramma maken voor 15 euro. Jasc kan dit ook niet, de enige reden dat ze dit zo goedkoop kunnen aanbieden is dat ze genoeg klanten hebben die wel de volle mep betalen.