Gezocht: slimme schakelaar

 Gepubliceerd door om 16:55  Tools
dec 142004
 

Mijn mailserver thuis ligt er al de hele dag uit. Dat is balen, want nu komt privé-mail niet aan. Geluk bij een ongeluk is dat het één machine is die (om nog onbekende reden) is gaan hangen. De ADSL-router en de server waar dit weblog op draait, zijn nog gewoon in de lucht.
Helaas gaat zo’n ding ook altijd hangen op een dag dat iedereen aan het werk is en er dus niemand in de buurt is om even op reset te drukken. Kortom, ik weet dat hij uit de lucht is, kan de andere machines op het netwerk gewoon bereiken, maar kan niet even zorgen dat de stroomtoevoer naar die ene machine voor 10 seconden onderbroken wordt.
Daarom gezocht: slimme schakelaar op afstand te bedienden.
Helemaal de voorkeur heeft een schakelaar die een op te geven IP-nummer pingt en als dat nummer een aantal keren niet te bereiken bleek zichzelf 10 seconden uitschakelt en dan weer aanschakelt…..Iemand met een soldeerbout die inspiratie krijgt??

Deel dit bericht:

  8 reacties aan “Gezocht: slimme schakelaar”

Reacties (8)
 1. Misschien interessant om te overwegen:
  http://www.42u.com/dataprobe_iboot_re

 2. Dat lijkt me inderdaad precies wat ik zoek, jammer dat hij niet wat goedkoper is :( (ik weet het, het is ook nooit goed)

 3. Ik heb het eens nagevraagd bij een collega en het eerste wat hij zich afvroeg is of dat je in zo’n geval ook niet via een remote login tool (PC anywhere of soortgelijk) bij je PC kan komen? Zijn ervaring is dat het meestal om een of andere service gaat die herstart moet worden en dat lukt op die manier wel. Verder heb ik in het tijdschrift Elektuur (zeer) lang geleden wel eens een ontwerp voor zo’n soort schakelaar gezien. Die kon je geloof ik per telefoon bedienen.

 4. Remote login ( VNC) heb ik inderdaad ook draaien (tegenwoordig via OpenSSH) en dat werkt prima als er geen problemen zijn.
  Je hebt daar echter niets aan als bijvoorbeeld de ADSL-router eruit ligt (is helaas het meest voorkomend probleem geweest tot nu toe) of als de server écht hangt.
  Overigens was dat bij deze machine omdat ik hem automatisch Windows 2000 updates liet installeren en hij blijkbaar wat problemen begint te krijgen bij het rebooten. Je hebt natuurlijk gelijk als je zegt dat een beetje server niet zou mogen crashen, maar deze machines waren nooit ontworpen als server.

 5. Oh, en wat Elektuur betreft: hoewel ik thuis alles waar een kabel aan zit aanleg, moet je met geen soldeerbout in de handen geven. Dat gaat namelijk niet goed :-(

 6. Hoe ging dat ook? Eerst goed insmeren met S39 en dan met de brander goed verhitten totdat de soldeer gaat vloeien? ;-)

 7. Ja, maar dan kreeg ik altijd van die mooie klontjes (of klonten) die aan de soldeerbout bleven hangen. En dat was dan nog maar alleen als we bij handvaardigheid van die draadwerkjes van ijzerdraad in elkaar moesten zetten. Kun je voorstellen wat dat wordt als ik weerstanden en condensatoren ga solderen….

 8. Gelukkig heb je meer verstand van bloggen… ;)

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.