Flashback: verouderd OS

 Gepubliceerd door om 17:00  Tools
dec 142004
 

Een jaar geleden schreef ik over het gebruik van verouderde besturingssystemen binnen bedrijven. Het is 365 dagen later nog niet anders, al is er inmiddels een planning voor een gefaseerde vernieuwing/vervanging in 2005. Het is maar goed dat de releasedata van Microsoft besturingssystemen vaak lang wordt uitgesteld.

Gezocht: slimme schakelaar

 Gepubliceerd door om 16:55  Tools
dec 142004
 

Mijn mailserver thuis ligt er al de hele dag uit. Dat is balen, want nu komt privé-mail niet aan. Geluk bij een ongeluk is dat het één machine is die (om nog onbekende reden) is gaan hangen. De ADSL-router en de server waar dit weblog op draait, zijn nog gewoon in de lucht.
Helaas gaat zo’n ding ook altijd hangen op een dag dat iedereen aan het werk is en er dus niemand in de buurt is om even op reset te drukken. Kortom, ik weet dat hij uit de lucht is, kan de andere machines op het netwerk gewoon bereiken, maar kan niet even zorgen dat de stroomtoevoer naar die ene machine voor 10 seconden onderbroken wordt.
Daarom gezocht: slimme schakelaar op afstand te bedienden.
Helemaal de voorkeur heeft een schakelaar die een op te geven IP-nummer pingt en als dat nummer een aantal keren niet te bereiken bleek zichzelf 10 seconden uitschakelt en dan weer aanschakelt…..Iemand met een soldeerbout die inspiratie krijgt??