Over Autodiscovery en TrackBack

 Gepubliceerd door om 20:20  Internet
nov 212004
 

Nog even een vervolg op het bericht van eerder vandaag over het toevoegen van trackback aan de wiki. Allereerst een pessimistische mening:

“I’ve grumped about this a number of times in comments, my own and others, but oddly enough, not in an entry. TrackBack autodiscovery is evil, and will be the death of TrackBack.”

(bron)

Gelukkig blijkt het praktijk ook een heleboel voordelen te hebben.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Over Autodiscovery en TrackBack  Tags:

Oei….

 Gepubliceerd door om 20:00  Persoonlijk
nov 212004
 

Dat was even schrikken zojuist. Opeens verschenen er allemaal SQL-foutmeldingen op de site. Bleek dat de schijf waar de database op staat vol was. Ik heb tijdelijk even wat ruimte gemaakt en moet dus morgen de database verplaatsen naar een schijf waar meer ruimte is. Nou ja, gelukkig was ik in de buurt toen het gebeurde.

 Reacties uitgeschakeld voor Oei….  Tags:

Trackback voor wiki’s

 Gepubliceerd door om 10:20  Internet
nov 212004
 

De wiki op edublogs.nl beschikt vanaf vandaag ook over trackback-functionaliteit (zie ook dit bericht daarover). Concreet betekent het dat je vanuit je weblog nu ook kunt pingen naar relevante wiki-pagina’s. Zie ook deze uitleg op de wiki zelf: WikiTrackbacks
Omdat in de wikipagina’s informatie aanwezig is over de opbouw van de trackback zouden tools die “trackback autodiscovery” hebben in staat moeten zijn zelfs de betreffende trackback-urls te vinden, zoals je hieronder ziet in Nucleus:
trackback autodiscovery in actie - Klik voor grotere versie
Omdat ik hier in Nucleus een combinatie van autodiscovery + de WikiWoord-plugin van Nucleus gebruik, worden deze trackback-urls in mijn geval automatisch getoond voor alle WikiWoord-en die ik in een post gebruik. Maar in tegenstelling tot voorheen kan iedereen die trackback kan gebruiken dit nu ook voor wiki doen.

 Reacties uitgeschakeld voor Trackback voor wiki’s  Tags: