Ongelofelijk?!

Hier is hij pas vanaf 24 november a.s. te zien, maar via Christopher kwam ik terecht bij de nieuwe Pixar-film “The Incredibles“. Chris verbaasde zich over het feit dat Pixar hit na hit blijkt te kunnen produceren (na Toy Story, Monsters Inc., Finding Nemo etc.). Op deze pagina kun je een aantal voorfilmpjes bekijken en ik moet zeggen dat het er (inderdaad) weer goed uitziet.
Eentje om te gaan kijken dus.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Gideon
17 jaren geleden

Het verhaal gaat dat ze een programma hebben gemaakt die programmas kan schrijven die op hun beurt het gedrag van de kleding en het haar kan weergeven zoals het in het het echte leven ook zou doen, zelfs als het omstandigheden zijn die in het echt niet kunnen.

Daarna konden ze zich richten op het vertellen van het verhaal en werden deze details allemaal door de computer geregeld. Pixar heeft deze techniek tot nu altijd al gebruikt en dat heeft z’n vruchten afgeworpen. (

De "bloopers" aan het eind van veel van hun movies (en op de dvd’s) zijn alleen mogelijk omdat het bedenken er van meer (mensen) tijd kost dan het uitvoeren er van, terwijl vroeger het tekenen en animeren vrij arbeidsintensief was. Ik neem aan dat ze de scenes van de movie op verschillende manieren hebben geprobeerd en de beste hebben genomen in de movie, dit soort van proberen-en-weggooien-tot-het-perfect-is is alleen maar mogelijk met deze technologie.

MetaProgrammeren verwacht ik in de toekomst meer te zien in andere bedrijfstakken. De web-designer die een tool heeft die web-apps maakt bijvoorbeeld?