Live bookmarks

 Gepubliceerd door om 22:22  Tools
okt 202004
 

Eentje voor op wiki-pagina over FireFox:

“Hey, Martin. Ik krijg die live bookmarks niet goed aan de praat. Bij sommige sites verschijnt een RSS symbooltje onderin de balk; dan kan je door daar op te klikken een live bookmark maken. Maar.. bij Omroep Brabant bijvoorbeeld verschijnt dat icoontje niet.”

(bron)

Martin legt uit hoe het dan moet.

 Reacties uitgeschakeld voor Live bookmarks  Tags:

Lunchcollege Multimedia Producties

 Gepubliceerd door om 22:05  Persoonlijk
okt 202004
 

Vandaag weer een lunchcollege (na die van vorige week voor de afdeling Onderwijs), nu voor de afdeling Multimedia Producties van het Facilitair Bedrijf van Fontys. Leuk om te doen, want het is toch een andere groep mensen die je voor je hebt, waar het normaal om klanten/gebruikers gaat, zijn dit ontwikkelaars (en in feite dus leveranciers). Maar ook een club mensen met nog de nodige vragen over wat leertechnologie-afspraken nou eigenlijk zijn, wie wat doet (verschil tussen kreten als IMS en SCORM) en op zoek naar handvatten. En dan is anderhalf uur natuurlijk veel te kort, zelfs zonder op de details in te gaan. Krijgt dus vast nog wel vervolg

 Reacties uitgeschakeld voor Lunchcollege Multimedia Producties  Tags:
okt 202004
 

Het heeft even geduurd, maar de Educause conferentie is nu dan toch echt begonnen en de eerste verslagen zijn zichtbaar op de Edutrip-website (en de RSS-feed)
Michiel van Geloven schrijft over de sessie van Alan Levine en Brian Lamb getiteld “Decentralization of learning resources” waarover je (uiteraard) ook kunt lezen op de weblog van Alan of op de bijbehorende wiki. Michel besluit zijn verhaal met:

“Kortom, veel opties, zeker een aantal is interessant om nader naar te kijken. Ik zou vooral erg geïnteresseerd zijn in het implementatievraagstuk: kun je nu echt wat in het dagelijks onderwijs met al dit leuks, of is het vooral iets voor de “nerdy” docent die graag buiten de gevestigde toolset experimenteert. Dat laatste is natuurlijk ook altijd nodig, anders blijven we eeuwig in het oude hangen. En dan lost het schaalbaarheidsvraagstuk zich ook wel weer een keer op, lijkt me.”

(bron)

Aan jullie de vraag of hij daar gelijk in heeft. Laat het overigens gerust op de edutrip website weten, dat hoeft niet persé hier.