Razendsnelle SPAM

 Gepubliceerd door om 20:09  Algemeen
okt 192004
 

Ongelofelijk: vanochtend om 11 uur heb ik het e-mail adres aangemaakt voor ons edubogger-dinner. Het adres heeft bij Sybilla, Gerard en mijzelf op de weblog gestaan en zojuist (9 uur later) kreeg ik al de eerste SPAM boodschap op het adres binnen! Ene mevrouw Vanessa Lintner die ervoor wil zorgen dat de site van Gerard beter in zoekmachines te vinden is. Nou, dat zal niet echt nodig zijn mevrouw Lintner, hij is blijkbaar heel goed te vinden!
Natuurlijk, we hadden er wat aan kunnen doen, niet tonen, versleutelen, zorgen dat het niet in de RSS-feed komt, maar het blijft toch gewoon razendsnel.

Edublogger-dinner

 Gepubliceerd door om 11:00  Persoonlijk
okt 192004
 

Na zoveel over geek-dinners en edblogger-dinners in het buitenland gelezen te hebben, is het dan nu eindelijk tijd voor een edublogger-dinner in Nederland. Op 15 november a.s. gaan Frank Benneker, Gerard Bierens, Sybilla Poortman en ik een hapje eten in Utrecht. De plek moeten we nog even uitzoeken, dat wordt hier later vermeld. Wil je ook komen eten? Dat kan, graag zelf. Laat het ons wel even weten via [email protected] dan kunnen we een beetje inschatten hoe groot de tafel moet zijn.
Je hoeft overigens zelf geen edublogger te zijn of een weblog te onderhouden (Frank heeft er ook nog geen). Natuurlijk bestaat de kans dat er die avond een aantal mensen je proberen over te halen te beginnen, maar ook dat is geen voorwaarde om er te bij te mogen zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Edublogger-dinner  Tags:

Wijzigingen in de nieuwsbalk

 Gepubliceerd door om 09:32  Algemeen
okt 192004
 

Bij de berichten in de nieuwsbalk zie je nu ook een link naar de website waar de berichten vandaan komen en een link naar de gebruikte RSS-feed. Ik heb de locatie van een aantal van de feeds aangepast. Niet van de feeds voor de weblog zelf, maar voor alle feeds die ik met een scrape-script genereer. Op dit moment worden zowel de oude als de nieuwe locatie nog bijgehouden, maar dat zal binnenkort veranderen. De oude locatie zal dan alleen nog een bericht tonen met de link naar de nieuwe locatie.

SURF Edutrip 2004 als RSS-feed

 Gepubliceerd door om 09:29  Internet
okt 192004
 

Vanaf vandaag kun je de laatste nieuwsberichten vanuit Denver hier ook meteen lezen. SURF levert nog geen RSS-feeds van haar websites, terwijl die gezien de regelmaat van bijwerken daar best handig zouden zijn. Zo ook voor de EduTrip 2004 website. Omdat ik zelf wel graag de berichten wilde kunnen volgen zonder steeds naar die website te hoeven gaan, heb ik er maar een scriptje voor gemaakt. Je ziet de berichten die op de voorpagina van de Edutrip-website verschijnen nu ook in de “nieuwsbalk” aan de rechterkant van het scherm en op de wiki-pagina over de EduTrip.
Op de Edutrip-website staan behalve deze berichten ook foto’s, die verschijnen niet in de nieuwsbalk.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF Edutrip 2004 als RSS-feed  Tags: