Nagware <> Freeware

Via Rober Scoble kwam ik bij Jäger 1.6 for Windows van Blogmatrix. Het is een webloglezer (vond ik overigens goed gevonden, want een RSS-lezer is het zeker niet), die ook integratie met Bloglines zou moeten bieden. Daar was ik wel nieuwsgierig naar.
Na installatie krijg je bij het opstarten deze popup te zien:
nagware - Klik voor grotere versie En dat was voor mij bijna al genoeg reden om een de-installatie te draaien. Op de website van Blogmatrix staat namelijk in grote letters “Jäger is free“. En dat is niet waar. Niet als dit bericht met enige regelmaat getoond gaat worden.
De applicatie zelf kon ook niet echt overtuigen. Dat begon al met het feit dat stug Internet Explorer geopend werd, terwijl mijn default browser FireFox is.
Voor het overige kon ik niet ontdekken hoe de integratie met bloglines nu meerwaarde had ten opzichte van de bloglines notifier in FireFox. Dus de applicatie is inmiddels alweer verwijderd.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Amber
Amber
17 jaren geleden

Het is toch ‘free’? Als in speech natuurlijk, niet als in beer. Maar dat staat ook duidelijk op de pagina waar je naar toe linkte: "Jäger lets you try before you buy".
Dat free niet hetzelfde is als gratis hoeft jou toch niet meer uitgelegd te worden?

David Janes
17 jaren geleden

Any references to "let you try before you buy" are out of date — the old model was that it wasn’t free. The website is woefully behind the software, I’m afraid.

Pierre
17 jaren geleden

@Amber: even los van de reactie van David kan ik alleen zeggen dat je gelijk hebt. Die zin staat inderdaad twee regels hoger. Was mij dus niet opgevallen vanwege die meteen in het oog springende tekst een stukje lager. Jammer, want dan had ik hem inderdaad gewoon niet gedownload, me er niet aan geërgerd en was deze post er nooit geweest.

Pierre
17 jaren geleden

@David: thanks for your response, but you now got me kind of confused. I downloaded Blogmatrix Jäger today (version 1.6.1) and it has the nagscreen shown in the post. Are you saying it now *is* free (like in beer) instead of "try before you buy"?