RSS in Blackboard

Naar aanleiding van mijn vraag naar het gebruik van RSS in de Blackboard-omgeving bij ROC Midden Nederland, kreeg ik vanochtend een mail van Wilco Foppen, beheerder van de Blackboard-omgeving bij het ROC.
Het blijkt dat in versie 6.1 van Blackboard een RSS-reader ingebouwd zit. Hier kun je, net zoals iedere andere RSS-reader, een aantal feeds ingooien. Deze zijn dan binnen de Blackboard omgeving beschikbaar in een module.
 RSS in Blackboard - Klik voor grotere versie Volgens Wilco is nieuws over ICT en onderwijs blijkbaar erg populair bij hun gebruikers. Ze moeten er namelijk expliciet voor kiezen om de feeds zichtbaar te maken. 8) De RSS-reader trekt 1x per uur (default, maar kan evt. gewijzigd worden als het te veel belast) de feed naar zich toe, en cached deze vervolgens voor de gebruikers. Dit in tegenstelling tot het voorbeeld zoals dat in de BlackboardBlog beschreven wordt, die doet dit per gebruiker. De Blackboard-gebruikers hebben dan ook geen last van de daar genoemde problemen van vertraagde weergave.
Naast de feed ICT en onderwijs hebben de gebruikers ook feeds beschikbaar in de categorie: Binnenland, Buitenland, Economie, Film/Muziek, Sport, Opmerkelijk.

Leuk om te horen en bedankt voor de toelichting en screenshot!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Patrick Klaassen
Patrick Klaassen
17 jaren geleden

Blackboard heeft inderdaad een ingebouwde RSS-reader. Een systemadministrator kan in Blackboard Channels definieren en deze weer laten geven in Blackboard Portal Modules. Vervolgens kunnen individuele gebruikers deze modules selecteren om op de eigen My Institution pagina te laten weergeven.

Dit is meteen ook het grote manco: individuele gebruikers kunnen de feedreader niet gebruiken om eigen feeds laten weergeven. Alleen een Admin kan Channels en modules aanmaken, waardoor deze functie helaas uitsluitend geschikt is voor centrale nieuwsvoorziening en niet voor gebruik binnen het individuele onderwijs van docenten.

Dit is de reden dat wij o.a. naar de Feed2JS scripts hebben gekeken. Hiermee kunnen individuele gebruikers iedere willekeurige feed weergeven in hun Blackboard Courses, in Items, Assignments, etc. overal waar gebruik kan worden gemaakt binnen Blackboard van HTML code.

Pierre
17 jaren geleden

Is inderdaad minder handig. Vanuit het oogpunt van aanbieder van een RSS-feed vond ik de centrale caching wel prettig. Ik neem haast aan dat dit iets is wat in een volgende versie ‘beter’ wordt?