RSS in Blackboard

 Gepubliceerd door om 11:50  Tools
okt 062004
 

Naar aanleiding van mijn vraag naar het gebruik van RSS in de Blackboard-omgeving bij ROC Midden Nederland, kreeg ik vanochtend een mail van Wilco Foppen, beheerder van de Blackboard-omgeving bij het ROC.
Het blijkt dat in versie 6.1 van Blackboard een RSS-reader ingebouwd zit. Hier kun je, net zoals iedere andere RSS-reader, een aantal feeds ingooien. Deze zijn dan binnen de Blackboard omgeving beschikbaar in een module.
 RSS in Blackboard - Klik voor grotere versie Volgens Wilco is nieuws over ICT en onderwijs blijkbaar erg populair bij hun gebruikers. Ze moeten er namelijk expliciet voor kiezen om de feeds zichtbaar te maken. 8) De RSS-reader trekt 1x per uur (default, maar kan evt. gewijzigd worden als het te veel belast) de feed naar zich toe, en cached deze vervolgens voor de gebruikers. Dit in tegenstelling tot het voorbeeld zoals dat in de BlackboardBlog beschreven wordt, die doet dit per gebruiker. De Blackboard-gebruikers hebben dan ook geen last van de daar genoemde problemen van vertraagde weergave.
Naast de feed ICT en onderwijs hebben de gebruikers ook feeds beschikbaar in de categorie: Binnenland, Buitenland, Economie, Film/Muziek, Sport, Opmerkelijk.

Leuk om te horen en bedankt voor de toelichting en screenshot!