Digitenne wordt Digitale TV

 Gepubliceerd door om 22:01  Tools
okt 042004
 

De verschillende Nederlandstalige RSS-feeds stonden vandaag weer vol met het bericht dat KPN komt met “Digitale TV”. Mooi, maar niet écht nieuw, want Digitale TV van KPN is gewoon DiGiTenne in een mooi KPN jasje. En nog steeds niets in mijn woonplaats te krijgen, terwijl ik overigens niet eens weet of ik meteen zou overstappen, zeker ook gezien deze vergelijking van systemen.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Digitenne wordt Digitale TV”

Reacties (4)
  1. Digitenne wordt dus niet Digitale TV KPN. Digitenne blijft gewoon bestaan. Er zijn verschillen in de abonnementsprijzen en in de aanschafkosten en keuzevrijheden van de decoder. KPN heeft een belang in Digitenne, en eigenlijk denk ik dat het (nu nog) goed is voor Digitenne dat KPN een eigen product obv Digitenne presenteert. Hiermee wordt een landelijke dekking sneller gerealiseerd, denk ik.

    Oh ja, de Vlaamse publieke zenders worden nu ook aangeboden incl BBC Prime (het beste van BBC1 en 2), helaas dus niet BBC1 en BBC2 apart.

  2. Als de manier waarop KPN hiermee omgaat vergelijkbaar is met hun strategie rond hotspots, is het voortbestaan van Digitenne als zelfstandig alternatief slechts tijdelijk. Ik ben het overigens met je eens dat de steun van KPN voor de overlevingskansen van ‘Digitenne’ (onder welke naam dan ook) heel belangrijk is.

  3. Overigens heb ik de informatie over DigiTenne op de Wiki aangepast naar aanleiding van je reactie.
    (dat had je zelf overigens ook mogen/kunnen doen ;-) )

  4. Ik vraag me af of Digitenne als zelfstandig initiatief tijdelijk is. KPN heeft ‘slechts’ een aandeel van 30% hierin. Daarnaast is het opgezet i.o.v. de overheid om (sneller) concurrentie aan de kabel te bieden. Het lijkt me sterk dat dat betekent dat er weer een monopolist ontstaat op deze techniek.

    Ik zie eerder een constructie als ADSL waarbij Digitenne de leverancier is en KPN de provider (de rollen zijn omgedraaid). En net als bij KPN Direct kan Digitenne ook zelf als provider optreden.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.