Edublogs en Workshop

 Gepubliceerd door om 14:50  Persoonlijk
sep 292004
 

Vanochtend eindelijk weer eens met Sybilla en Gerard kunnen overleggen over onze plannen rond het openen van Edublogs en het organiseren van een workshop rond wiki’s en weblogs.
Het was al weer een tijd geleden omdat eerst de vakantie en later het opstarten van het nieuwe jaar (ook als je geen les geeft is het druk net na de vakantie) veel tijd vergden.
Wat Edublogs betreft zijn we goed opgeschoten voor wat betreft het bepalen van het doel van de site en de functionaliteiten die we willen aanbieden. Een van de functionaliteiten die we daar zeker willen onderbrengen is een Wiki over ICT in het onderwijs. Concreet betekent het dat de bestaande Wiki waar ook mijn weblog naar linkt, naar de Edublogs site verplaatst zal worden (natuurlijk met behoud van links, etc.etc.)
Voor de integratie tussen deze weblog en de wiki heeft dat ook gevolgen, die zal namelijk één-richting worden (dus vanuit hier wél linken naar de wiki, maar niet automatisch meer andersom). Hoewel dat van de ene kant jammer is, is het wat mij betreft juist heel logisch om de wiki, waarvan ik niet verwacht had dat hij zo hard zou doorgroeien, een zelfstandige plek krijgt. Ik hoop dat daarmee ook de snelheid van de wiki (die de laatste tijd flink omlaag gegaan is) weer een stuk omhoog gaat. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Edublogs en Workshop  Tags:

SURF SiX bijeenkomsten dit najaar

 Gepubliceerd door om 06:45  SURF
sep 292004
 

Bij deze een korte update met betrekking tot de SURF SiX bijeenkomsten dit najaar

Presentatiebestanden Bijeenkomst ‘Digital Repositories, lessons learned’
De presentatiebestanden van de bijeenkomst staan online.
SURF SiX-bijeenkomst: Portfolio’s, een nieuwe kijk op studentinformatie
Het is nog mogelijk in te schrijven voor deze bijeenkomst op 12 oktober a.s.
SURF SiX IMS Learning Design workshop
Het inschrijfformulier voor deze bijeenkomst op 23 oktober staat nu online. Deelname is gratis, de voertaal is Engels en het aantal plaatsen is beperkt.
SURF Onderwijsdagen 2004
SURF SiX is aanwezig op de SURF Onderwijsdagen 2004. Niet alleen zullen we een sessie verzorgen, ook zal de SURF SiX publicatie over Leertechnologie in de Lage Landen tijdens de onderwijsdagen gepresenteerd worden. Daarnaast zullen we aanwezig zijn voor vragen en toelichting bij onze activiteiten.
Online Educa Berlin
Ook SURF SiX is ook aanwezig op de Online Educa Berlin conferentie die van dinsdag 30 november 2004 t/m zaterdag 4 december 2004 plaats vindt. SURF besteedt dit jaar extra aandacht aan het thema leertechnologieafspraken.
EduExchange
SURF SiX en Kennisnet organiseren dit evenement op 7 december a.s.. Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheid zie ook de EduExchange website

 Reacties uitgeschakeld voor SURF SiX bijeenkomsten dit najaar  Tags:
sep 292004
 
“As editor of Auricle you would expect me to be quite a fan of blogs, and I am; but their personal publishing heritage tends to get the in the way of scaling up their widespread use in education. For example, what if an article has multiple authors? What if we want every student and faculty member to have a blog (x,000s) automatically. What if the author want to choose who can view his/her articles, e.g. friends, project groups, tutors? Using these criteria most blog engines fall at the first hurdle. Why?”

(bron)

Terechte bedenkingen lijkt mij, maar ook wel van het soort dat je er mensen snel mee kunt afschrikken. Toen mij gevraagd werd hoe gemakkelijk het zou zijn om een weblog te starten voor een CoP, gaf ik aan dat het voor één persoon heel gemakkelijk is om een weblog te starten, maar als je dat voor twintig personen moet doen, die hun eigen templates en layour mogen hebben etc. dan is dat op het moment een stuk meer werk. Lees verder….