Nokia 7610

Op zoek naar een mobiel met camera kwam ik ook de Nokia 7610 tegen. Niet heel goedkoop, 487EURO, maar met de specificaties die ik nodig denk te hebben.
Specificaties

* Integrated megapixel (1152 x 864 pixels) camera with 4x digital zoom for quality prints

* Integrated video recorder with audio function and 4x digital zoom for video clips up to 10 minutes long

* RealOne Player

* Standard and night camera modes and self-timer

* Movie Director – Combine video clips, add music, or change styles

* Created and downloaded digital content (images, sounds, videos) with Gallery storage

* Welcome Demo for a quick start as well as a Help application that guides you through your phone’s many features.

* 65,536 color-display, 176 x 208 pixels

* Bluetooth wireless technology and USB connectivity

* MMS, email, and Instant Messaging

* Advanced XHTML browser

* Personalized user interface themes

* Nokia Xpress-onâ„¢ Style Packs

Foto-kwaliteit

De camera kan foto’s maken van 1152 x 864 pixels. Dat is ruim voldoende voor op het web, al staat het (natuurlijk) nog steeds in schril contrast met de 4Mb pixels die een gewone digitale camera heeft. Grappig was dat bij deze review, de reviewer er voor gekozen heeft om maar op 800×600 foto’s te maken, omdat ze anders te groot zouden zijn voor het web. Overigens wel iets om in de gaten te houden als ik de foto’s via GSM-data wil versturen. Dat kan dus lang gaan duren (moet ik eens even een keer uitrekenen).

Video

De videomogelijkheden zijn aardig, nog steeds postzegels, maar 10 minuten in plaats van 10 seconden opnametijd, natuurlijk een stuk aantrekkelijker.

Grappig is ook de mogelijkheid om de filmpjes snel te bewerken (zie demo halverwege de pagina).

Wel jammer is overigens het bestandsformaat. Dat betekent namelijk dat je eigenlijk altijd een conversie van de bestanden moet toepassen, want om er nou vanuit te gaan dat bezoekers 3gp bestanden kunnen afspelen (al installeerde bij mij RealPlayer automatisch de juiste drivers)?

Voice

Behalve video en foto’s is het ook mogelijk voice-berichten op te nemen en eventueel via de mail te versturen. Zou natuurlijk (net als voor video) een aanpassing van het script dat nu tekstmails en mails met foto’s omzet in blogentries.

Liveblog

OK, voorlopig voornamelijk grappig, maar wel een teken dat Nokia het snapt: Liveblog. De blog is zover ik begrijp alleen op je eigen pc toegankelijk, maar het idee komt wel overeen: je foto’s, video’s, berichten bij elkaar in een blog.

Outlooksynchronisatie

Tweede belangrijk wens was om mijn mail online te kunnen checken. Deze Nokia kan niet alleen mail ophalen via IMAP (en POP3) maar ook mijn agenda met Outlook synchroniseren. En dan niet alleen afspraken en contacten, maar ook notities en taken (vooral notities gebruik ik veel). Mooi dus.

Uitbreidbaar geheugen

Het toestel wordt geleverd met een 64 MB Reduced Size MultiMediaCard (MMC). Hoewel niet eenvoudig verwisselbaar kan deze vervangen worden door een groter exemplaar.

Overig

Niet persé iets voor dit model of zo, maar ik wilde nog even kwijt dat ik het ontzettend handig vind dat de meeste aanbieders van dit soort toestellen, de handleidingen online hebben staan. Dat die overigens ook in het Nederlands beschikbaar is, is niet noodzakelijk, maar geeft wel oog voor detail aan.

Het is maar goed dat ik volgende week weer een weekje op stap ben, kan ik er eerst even rustig over nadenken.