Een mooi buitje…

Het is hier inmiddels weer rustig, het stevige onweer dat vandaag voor tamelijk wat overlast schijnt te hebben gezorgd is over ons huis weggetrokken.

Ik vond het vooral heel mooi, want we waren vandaag weggeweest en kwamen een paar minuten voor de storm thuis. Ik zag de groen/grijze lucht komen aandrijven (die zag je gewoon bewegen zoals de foto op deze site) en even later ging het vreselijk tekeer.
Op Sargasso vind je een paar links naar weersites. Omdat die natuurlijk heel tijdelijk zijn (de weerkaarten worden steeds bijgewerkt), heb ik een tweetal screendumps gemaakt: Europese weerrader met inslagen afkomstig van de Duitse Wetter Zentrale.

Onweerrader Benelux afkomstig van de Benelux and Germany Lightning Detection site.

Mooi :-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Ton Zijlstra
16 jaren geleden

Dag Pierre,

Inderdaad een indrukwekkend wolkenspektakel. Hier in Enschede viel het uiteindelijk erg mee, kennelijk was de meeste kracht al verbruikt. Wel zag het er erg dreigend uit toen de bui aan kwam waaien:

http://www.zylstra.org/foto

Pierre
16 jaren geleden

Mooie foto’s. Zo zag het hier inderdaad ook uit. Ik begrijp van de berichten dat het hier en daar ook minder ‘mooi’ was met veel schade en zo, maar bij ons dus ook alleen een indrukwekkend verschijnsel. Een snelheid van 50km per uur is heel stevig.