Achterdeurtje voor Google

“Wie de verplichte registratie of betaling op sommige sites wil omzeilen, kan zich voordoen als de zoekrobot van Google.”

(bron)

Webwereld scoorde weer eens met een bericht over hoe je door het aanpassen van de identificatie van je browser, zonder in te loggen bij de verschillende websites van de kranten binnen kunt. Scoren, want het leidt tot verhitte discussies bij het bericht van de ook nu niet op hun mondje gevallen lezers. Reacties lopen zo ongeveer uiteen van “broodroof” tot “eigen schuld, dikke bult”. En beide hebben ze gelijk. Voor de betalende sites is het broodroof, en natuurlijk gewoon diefstal. Voor de niet betaalde toegang (die gewoon dom is), kan ik nog tamelijk leven met het tweede antwoord. Maar eigenlijk interesseert het me te weinig om het te testen. Dan lees ik wel niet het NRC online.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
16 jaren geleden

Verplichte registratie of betaling omzeilen is nog makkelijker door gebruik te maken van de inlog die http://www.bugmenot.com aanbiedt. Gewoon even de url van de inlogpagina (NRC of anderszins) intypen et presto! Illegaal?

Pierre
16 jaren geleden

Het was er eentje die inderdaad ook in de op dit moment 95 (!) reacties genoemd werd.

Tja, illegaal? Twijfelachtig.