Zoekterm van de dag…

 Gepubliceerd door om 22:08  Zoekterm
jul 132004
 

Ik vind het wel grappig om in de referrerlogs voor deze site te kijken naar de manier waarop bezoekers hier aangekomen zijn. Helaas, blijkt daar uit dat er ook heel vaak mensen komen die waarschijnlijk op zoek waren naar wat anders.

In het kader van is het niet zoals je wilt, verander het dan heb ik besloten om zo af en toe een zoekterm te nemen uit die logs en er voor te zorgen dat mensen ook daadwerkelijk daar terecht komen waar ze eigenlijk wilden zijn (tenminste voor zover ik dat kan inschatten).

Morgen meer hierover…

 Reacties uitgeschakeld voor Zoekterm van de dag…  Tags:

Achterdeurtje voor Google

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
jul 132004
 
“Wie de verplichte registratie of betaling op sommige sites wil omzeilen, kan zich voordoen als de zoekrobot van Google.”

(bron)

Webwereld scoorde weer eens met een bericht over hoe je door het aanpassen van de identificatie van je browser, zonder in te loggen bij de verschillende websites van de kranten binnen kunt. Scoren, want het leidt tot verhitte discussies bij het bericht van de ook nu niet op hun mondje gevallen lezers. Reacties lopen zo ongeveer uiteen van “broodroof” tot “eigen schuld, dikke bult”. En beide hebben ze gelijk. Voor de betalende sites is het broodroof, en natuurlijk gewoon diefstal. Voor de niet betaalde toegang (die gewoon dom is), kan ik nog tamelijk leven met het tweede antwoord. Maar eigenlijk interesseert het me te weinig om het te testen. Dan lees ik wel niet het NRC online.