jun 232004
 
“Kantoren kunnen met een kwart minder bureaus toe. Tijdens de drukste uren op kantoor is maximaal driekwart van de werkplekken bezet. Over de hele werkdag is gemiddeld eenderde onbemand. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Veldhoen Company.”

(bron)

Mijn werkgever heeft ook een locatie met flexibele werkplekken. Heel mooi concept, maar ik zou er niet willen werken. Zoals ik een “eigen” laptop heb, heb ik een “eigen” werkplek. Natuurlijk, als ik er niet ben wordt hij wel eens gebruikt door iemand anders opzoek naar een plekje om te werken, en parttimers delen ook op onze locatie vaak een werkplek. Maar het klinkt voor mij als een onderzoek waarbij ze kijken of alle bedden in Nederland wel optimaal gebruikt worden. Nou, ik denk dat wel zeker een gelijk aantal bedden gedurende het drukste moment van de nacht leeg staat, dus zouden we het woningtekort heel efficiënt kunnen oplossen door mensen gewoon geen eigen bed meer te geven, maar ze een flexibele slaapplaats aan te bieden.

 Reacties uitgeschakeld voor “Kwart van de bedden blijft ongebruikt”  Tags:

Van de regen in de drup?

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
jun 232004
 

Vorige week kreeg ik een rapport toegestuurd van de het Onderwijskundig Service Centrum (OSC) van de Vrije Universiteit Brussel in België. Daarin leggen ze uit dat ze van hun huidige Blackboard omgeving naar een andere (open source) omgeving zullen overstappen. Omdat het rapport openbaar is en via de website van OSC te downloaden is, ook een online reactie. Lees verder….