Een Wiki voor communities?

 Gepubliceerd door om 06:55  Internet
jun 162004
 
“Een community website dienst? Een model toepasbaar voor verschillende onderzoeksgroepen? Misschien lijd ik aan beroepsdeformatie maar kan dit niet gewoon als een wiki worden opgezet? Of levert dat niet genoeg werk c.q. subsidie op?”

(bron)

Ik weet nog niet voldoende van dit project om te bepalen of dit de meest effectieve oplossing is. Ik ga er in ieder geval nog niet vanuit dat een wiki dat wel is. Wat ik zo aan tools zie is het zeker geen community van gelijken voor wat betreft de rechten om direct input te leveren, wijzigingen door te voeren etc. En je moet de tools gebruiken die bij je passen :)

Kazaa niet geaccepteerd

 Gepubliceerd door om 06:50  Tools
jun 162004
 
“De merkaanvraag bij het Europese Kantoor voor de Harmonisatie binnen de Interne Markt (KHIM) strandde omdat het bedrijf Nemetschek CREM Solutions bezwaar maakte. Het bedrijf produceert software voor makelaars met de naam CASA, dat fonetisch identiek is aan de naam van de ruilbeurs. Omdat CASA al langer bestaat dan Kazaa (en Nemetschek er bovendien al een merkrecht op bezit) gelden automatisch de oudste rechten, oordeelde de KHIM”

(bron)

Oei, CASA voor software voor een makelaar zou te verwarren zijn met Kazaa voor MP3, filmbestanden en ander moois? Het gaat nog moeilijk worden om originele merknamen te verzinnen binnen Europa.

 Reacties uitgeschakeld voor Kazaa niet geaccepteerd  Tags:

Weblogs.com gaat sluiten

 Gepubliceerd door om 05:57  Internet
jun 162004
 
“Numerous bloggers hosted by Weblogs.com are offline and scrambling to find new hosting after blogging pioneer Dave Winer abruptly closed the free service last weekend.”

(bron)

Oei, niet echt lekkere move. De reacties variëren van begripvol tot het voor de hand liggende “zo ga je niet met mensen om, zelfs niet als het gratis is”.

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs.com gaat sluiten  Tags: