SURF WebCahier 41 – Jan Steyaert

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 262004
 
“Steyaert ziet PDF als de MP3 van de wetenschappelijke wereld. Steeds meer onderzoekers zetten hun werk in dit format online. Maar net als in de wereld van Napster en KaZaa heeft de vrijheid ook praktische nadelen. ‘De structuur is weg. De tijd dat een student zijn zoektocht begon bij de bibliotheekcatalogus is voorbij: we leven in een Google-maatschappij. Dat is leuk, maar niet zonder gevaren. Op de dag dat iemand een persbericht uitbrengt, vindt iedereen het bijbehorende rapport wel. Maar is dat drie maanden later nog steeds het geval?'”

(bron)

In het SURF Webcahier van mei 2004 komt in de “Focus” rubriek dr. Jan Steyaert, lector Sociale infrastructuur en technologie bij Fontys Hogescholen aan het woord en hij maakt de deze opmerkelijke vergelijking tussen PDF en MP3. Absoluut de moeite waard om in zijn geheel te lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF WebCahier 41 – Jan Steyaert  Tags:

Drukste dag….

 Gepubliceerd door om 05:48  Persoonlijk
mei 262004
 

Gisteren is inmiddels officieel ook de drukste dag geweest voor deze website sinds 7-9-2003. en dan voornamelijk vanwege alle bezoekende Japanners.

In aantallen valt het allemaal mee:

Totaal aantal bekeken pagina’s (pageviews) = 377

Daarvan werden er 155 veroorzaakt door bezoekers uit Nederland en 189 uit Japan.

De progrose voor vandaag staat op 661 bezoeken en 715 pageviews, maar dat komt waarschijnlijk door die 32 pageviews vanuit Japan die er nu net iets voor zes uur ’s ochtends al zijn.

Ik ben er overigens niet om dat in de gaten te houden, want ik ben onderweg en in Zoetermeer vandaag. Daarom ben ik ook zo belachelijk vroeg op, reistijd is 2 uur en 15 minuten .:(

 Reacties uitgeschakeld voor Drukste dag….  Tags: