Kennisnet doet nu ook RSS

“Kennisnet helpt u uw website actueel te houden. Een betrekkelijk nieuwe trend in de internet-wereld is Contentsyndicatie. Ook wel bekend als RSS-feed. Daarmee kunnen rubrieken van informatie-leveranciers overgenomen worden voor eigen gebruik. Contentsyndicatie is nu ook bij Kennisnet mogelijk.”

(bron)

Kennisnet heeft nu ook RSS-mogelijkheden. En zo te zien hebben ze er goed over nagedacht. Heldere uitleg over hoe het werkt, wat de mogelijkheden zijn en een keuze uit een aantal categorie├źn. Heel slim vind ik de vraag of mensen willen aangeven dat ze er gebruik van maken. De meeste mensen zullen dat niet doen, maar als je daar een aantal reacties krijgt heb je al een beetje zicht op je gebruikersgroep en een lijst van mensen die je kunt vragen nieuwe functionaliteiten uit te testen.
Ook aardig vind ik de optie “Maatwerk”. Dat kost geld (uiteraard), maar biedt bovenop de gratis mogelijkheden, de service om de hele berichten op je site te krijgen. Slim is dat, hoewel afrekenen per bericht gaat, er ook duidelijk wordt aangegeven hoeveel dat dan per jaar gemiddeld kost.

Twee kritiekpuntjes:

* typo in de url voor “VO”, die moet namelijk in het geheel in kleine letters, dus:

http://www.kennisnet.nl/data/onderwijsnieuws/vo_onderwijsnieuws.rss

* de rubrieken zijn niet aanvullend aan elkaar, dus als ik zowel “Algemeen” als (b.v.) “VO” kies, dan zijn er een groot aantal berichten die ik twee keer krijg, dat lijkt me niet logisch.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jan-Bart de Vreede
Jan-Bart de Vreede
20 jaren geleden

Goedemorgen,

De RSS URL staat intussen goed (mijn verontschuldigingen)

Wat betreft de verschillende rubrieken, deze overlappen nu nog zo’n 80%-90% maar zullen in de toekomst waarschijnlijk nog maar 50% overlap vertonen.

Omdat we denken dat mensen toch vaak maar 1 rubriek met onderwijsnieuws publiceren staat het algemene nieuws ook in elke feed. De VO feed is dus echt bedoeld voor op een VO instelling die zowel algemeen als VO onderwijsnieuws wil hebben…

Jan-Bart de Vreede

Productmanager Portals & Portal Componenten

Stichting Kennisnet

Pierre
20 jaren geleden

Hoi Jan-Bart,

Bedankt voor het aanpassen, zo’n typo overkomt je gemakkelijk, zeker als je zelf windows-gebruiker bent.

Wat de rubrieken betreft: helder argument. Het komt waarschijnlijk gewoon doordat ik een ongewone belangstelling heb voor wat er buiten mijn eigen instelling of in het algemeen het HBO gebeurt op het gebied van ICT en onderwijs.

Wellicht is een rubriek "Alle berichten" met daarin de feed met d verzameling van berichten die nu in alle rubrieken voorkomen een optie?