Brussel bezorgd om muziekregeling internet

“De Europese Commissie vindt dat instellingen die de auteursrechten van musici innen, zoals Buma in Nederland, iets te ver zijn gegaan in hun Europese samenwerking voor internetmuziek. De instellingen hebben een onderlinge regeling, zodat een bedrijf dat muziek verkoopt via internet, bij slechts één ‘loket’ hoeft te betalen voor heel Europa.”

(bron)

Een kort bericht dat wel eens verstrekkende gevolgen kon hebben. De Europese Commissie vindt de afspraken die nu gemaakt zijn namelijk in strijd met de kartelregels en wil dat er bij het afhandelen van de afrekening concurrentie mogelijk is.


Hoewel dat op zich niet spannend lijkt, heeft het wel tot gevolg dat duidelijk gemaakt moet worden waar de kostprijs die berekend wordt op gebaseerd is. Mogelijk gevolg: ruimte voor prijsstunters. En of het nu over telefoontarieven, vliegtuigtickets of online muziek gaat, de gemiddelde prijs zal er door dalen (of minder stijgen).