apr 072004
 
“Nederland bekleedt een dertiende positie in de ranglijst van zestig landen. Zweden is koploper. Althans volgens een onderzoek van The Economist en IBM. De positie op deze “e-Learning readiness ranking” toont het vermogen van een land om onderwijs en kennisoverdracht via internet te ontwikkelen en in de praktijk te brengen.”

(bron)

Veel interessante berichten de laatste tijd op de weblog van Wilfred Rubens. Ook nu weer met dit bericht over de e-learning ranking van Nederland.

Sowieso leuk vind ik in dit geval dat de weblog software van Wilfred ondersteuning heeft voor “trackback“. En dat betekent dat ik zijn site kan “pingen” en zo aan hem kan vertellen dat ik zijn bericht interessant vond en er naar verwijs. Dat bericht wordt dan automatisch opgenomen onder zijn bericht en is daar dan zichtbaar. Het is een fenomeen dat bij internationale weblogs veel gebruikt wordt, maar afhankelijk is van de ondersteuning in de gebruikte software/weblogaanbieder.

 Reacties uitgeschakeld voor Nederland dertiende in “E-learning readiness ranking”  Tags:

Vier laptops draadloos aan een beamer…

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
apr 072004
 
“Matsushita heeft een nieuwe LCD projector aangekondigd die vier verschillende draadloze aansluitingen tegelijkertijd aan kan. Dankzij de ingebouwde wireless LAN kan het apparaat vier laptops simultaan aansluiten dankzij de ‘Multi Live Mode’. Hierdoor is het eenvoudig switchen tussen de presentaties van verschillende sprekers die hun eigen laptops gebruiken.”

(bron)

Mooi ding. Wij hebben een beamer die weliswaar draadloos contact mogelijk maakt, maar dan maar vanuit één laptop tegelijkertijd. Je kunt daarbij overigens wel redelijk simpel (via de geïnstalleerde software) omschakelen.

Problemen bij die van ons zijn overigens dat de bandbreedte eigenlijk nét wat klein is. De communicatie gaat via apart te installeren software. Dat is al een extra drempel qua voorbereidingstijd en niet voor iedereen zomaar eenvoudig te installeren. Door die tussenlaag van software is het gebruik van bijvoorbeeld dia-overgangen in Powerpoint niet aan te raden, die zie je namelijk niet. Video afspelen kan ook niet draadloos, begrijpelijk, maar vervelend. En al met al blijft het daardoor eigenlijk toch voorval een leuke gadget.

 Reacties uitgeschakeld voor Vier laptops draadloos aan een beamer…  Tags: