Bagle.Q-worm opent zichzelf in Outlook

 Gepubliceerd door om 09:17  Internet
mrt 192004
 
“Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe varianten van de Bagle-worm. Bagle.Q is echter een van de gevaarlijkste virussen tot nu toe.”

(bron)

Even een waarschuwing voor ADSL gebruikers met een USB modem, geen firewall én Outlook Express. Lees het bericht zeker even en neem maatregelen.

Als je een ADSL router of soortgelijke hardware hebt, is er als ik het bericht goed begrijp geen probleem.

 Reacties uitgeschakeld voor Bagle.Q-worm opent zichzelf in Outlook  Tags:
mrt 192004
 
“Tweederde van de Nederlandse bedrijven controleert regelmatig het mailgebruik van zijn personeel. Nog eens een derde controleert ook chatsessies.”

(bron)

Dat zijn vast van die bazen die ook vinden dat mensen die buiten gaan staan roken (omdat dat binnen niet meer mag) een kwartier of half uur langer moeten werken. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat je je werknemers serieus neemt als je bang bent dat ze overdag privé mailtjes versturen. Ok, in situaties waar je bijvoorbeeld bang bent dat er bedrijfsgeheimen op straat terecht komen kan ik me er iets bij voorstellen, maar dan haal je (neem ik aan) niet de genoemde 66 procent van alle werknemers.

 Reacties uitgeschakeld voor Veel Nederlandse bazen monitoren mailverkeer  Tags:
mrt 192004
 
“Op 23 april organiseert Davideon een reeks lezingen en workshops over de bestudering van audiovisuele bronnen en het gebruik van streaming video in het hoger onderwijs. De conferentie getiteld ‘Een wereld in bewegend beeld: Digitale bronnen, streaming video in onderwijs en onderzoek’ vindt plaats aan de Universiteit van Amsterdam.”

(bron)

Interessant project. Rond video etc. is er grote behoefte aan goede tools, kennis en ervaring rond het gebruik ervan in het onderwijs, en dit soort projecten zorgen daar mede voor. Zie ook de Davideon website en het inschrijfformulier.

 Reacties uitgeschakeld voor Davideon conferentie over streaming video  Tags:

NL.tree reorganiseert

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen
mrt 192004
 
“Internetaanbieder nl.tree , tot vorig jaar leverancier aan 11.000 scholen, gaat reorganiseren. Het bedrijf raakte eind vorig jaar het alleenrecht op de scholen kwijt. KPN kwam daarop met een aanbod van gratis internet voor het onderwijs. Nl.tree probeerde tevergeefs via de rechter het tij te keren.”

(bron)

Raar bericht, het lijkt zo wel alsof de reorganisatie het gevolg is van het aanbod van KPN. Maar omdat de rechter pas na 1 januari een uitspraak deed is het gevolg minder direct. Natuulijk, NL.tree moest met een beter aanbod komen dan eerst, en deed dat ook, maar ik mag hopen dat dat aanbod niet onder de kostprijs zit.

 Reacties uitgeschakeld voor NL.tree reorganiseert  Tags: