Man geeft dochter aan wegens joyriding

“In Stein heeft een 52-jarige man zijn dochter aangegeven wegens joyriding. In eerste instantie was de man in de veronderstelling dat zijn auto gestolen was. Later bleek echter dat zijn 23-jarige dochter de auto had ‘geleend’ om een avondje te gaan stappen in Maastricht.

De dochter bleek geen rijbewijs te hebben en werd daarom door de politie Limburg-Zuid opgewacht in Maastricht. Ze zal niet alleen een proces verbaal voor joyriding ontvangen, maar ook nog boetes voor het rijden zonder rijbewijs en het begaan van verschillende verkeersovertredingen.”

(bron)

Mijn ouders en mijn partner komen uit Stein, dus dat maakt het bericht sowieso al grappig, maar eigenlijk gaat het hier ook om de aloude vraag: ‘wat zou jij (of ik dus) doen?’.

Mijn dochter is gelukkig nog véél te jong om ook maar aan het lenen van mijn auto to denken, maar het zal je dochter maar wezen. Lijkt me niet goed voor de verstandhouding thuis, maar die zal toch al niet lekker zijn geweest als ze er zonder rijbewijs zomaar met je auto vandoor gaat. Nou is 23 jaar ook niet piepjong meer, eigenlijk wel een leeftijd waarop je je rijbewijs wel zou moeten kunnen hebben. Ik weet het, kost allemaal een bom duiten, maar daar kan ik me nog wel een bijdrage van de ouders bij voorstellen. Zou het nog werken om ze tot hun 18e van het roken af te houden met als tegenprestatie de helft van de kosten van het rijbewijs? (of 20 en alles?). Ik zal me er nog maar niet teveel zorgen over maken zolang ze nog niet naar de basisschool gaat ;-)