De week van…

 Gepubliceerd door om 21:06  Persoonlijk
mrt 152004
 

Ik kreeg vandaag een telefoontje van de redactie van de website van mijn werkgever. Daar hebben ze een item, de week van…, waarbij steeds iemand een kort dagboek van zijn of haar week bijhoudt. Overigens alleen toegankelijk als je ingelogd bent, dus niet voor externen.

En, je voelde hem natuurlijk al aankomen, volgende week komt er een item over hoe mijn week er deze week uitziet.

My 5 minutes of fame…. 8)

 Reacties uitgeschakeld voor De week van…  Tags:

IMS QTIv2 bijeenkomst

 Gepubliceerd door om 20:59  SURF
mrt 152004
 

Ik ben nog even aan de telefoon. Vandaag en morgen is een face-to-face bijeenkomst van de IMS QTIv2 projectgroep. Die is in Princeton. Op dit moment zitten daar zo’n 6 a 7 personen met een handsfree telefoon op de tafel, en hier in Europa zitten, naast mijzelf, drie mensen aan de telefoon.

Op mijn pc-beeldscherm zie ik wat er in Princeton op de beamer verschijnt.

Enige ‘probleempje’ is dat er zes uur tijdverschil is. Dus hier is het nu 9 uur ’s avonds, terwijl het daar pas 3 uur in de middag is.

 Reacties uitgeschakeld voor IMS QTIv2 bijeenkomst  Tags:
mrt 152004
 

Vandaag om 12 uur wordt op tal van plaatsen in Nederland 3 minuten stil gestaan bij de doden als gevolg van de aanslagen in Spanje. De treinen staan 3 minuten stil, en ook op Schiphol wordt 3 minuten stilte in acht genomen.

Ik ben tamelijk afkerig van massale rouw zoals we die vaak gezien hebben de laatste tijd als er iemand overleden was. Vreemd genoeg kan ik me hier wél iets bij voorstellen en doe ik er dus maar even het zwijgen toe.

 Reacties uitgeschakeld voor Om 12 uur is het even stiller op straat  Tags:
mrt 152004
 
“In Stein heeft een 52-jarige man zijn dochter aangegeven wegens joyriding. In eerste instantie was de man in de veronderstelling dat zijn auto gestolen was. Later bleek echter dat zijn 23-jarige dochter de auto had ‘geleend’ om een avondje te gaan stappen in Maastricht.

De dochter bleek geen rijbewijs te hebben en werd daarom door de politie Limburg-Zuid opgewacht in Maastricht. Ze zal niet alleen een proces verbaal voor joyriding ontvangen, maar ook nog boetes voor het rijden zonder rijbewijs en het begaan van verschillende verkeersovertredingen.”

(bron)

Mijn ouders en mijn partner komen uit Stein, dus dat maakt het bericht sowieso al grappig, maar eigenlijk gaat het hier ook om de aloude vraag: ‘wat zou jij (of ik dus) doen?’.

Mijn dochter is gelukkig nog véél te jong om ook maar aan het lenen van mijn auto to denken, maar het zal je dochter maar wezen. Lijkt me niet goed voor de verstandhouding thuis, maar die zal toch al niet lekker zijn geweest als ze er zonder rijbewijs zomaar met je auto vandoor gaat. Nou is 23 jaar ook niet piepjong meer, eigenlijk wel een leeftijd waarop je je rijbewijs wel zou moeten kunnen hebben. Ik weet het, kost allemaal een bom duiten, maar daar kan ik me nog wel een bijdrage van de ouders bij voorstellen. Zou het nog werken om ze tot hun 18e van het roken af te houden met als tegenprestatie de helft van de kosten van het rijbewijs? (of 20 en alles?). Ik zal me er nog maar niet teveel zorgen over maken zolang ze nog niet naar de basisschool gaat ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Man geeft dochter aan wegens joyriding  Tags: