mrt 082004
 
“Volgens veiligheidsexperts van NGS Software bevat Acrobat Reader 5 een mogelijkheid voor hackers om de controle over pc’s over te nemen via pdf-bestanden. Het programma is gevoelig voor speciaal ontworpen xfdf-documenten, die een buffer overflow kunnen veroorzaken. Volgens NGS Software valt het lek in de categorie ‘high risk’.”

(bron)

Verder geen toelichting nodig lijkt me, downloaden en upgraden die hap.

 Reacties uitgeschakeld voor Pdf-bestanden geven hackers toegang tot pc  Tags:

“De nephackers van Donner”

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mrt 082004
 
“In een tijd waarin veel gesproken wordt over de eigen verantwoordelijkheid van burgers, komt het cybercrime-voorstel van Donner vreemd over. De nieuwe definitie van hacken zou beveiliging wel eens een zaak van justitie kunnen maken. Want zelfs de slordigste, domste en sufste admin weet dat politie en justitie de ‘hackers’ zullen vervolgen die het systeem binnenwandelen. Ik vraag me af of justitie nu werkelijk zo’n signaal wil afgeven. Zou het niet veel beter zijn om slechte systeembeheerders ook te straffen?”

(bron)

Minister Donner van Justitie heeft een wetsvoorstel ingediend waarmee een hardere aanpak van computercriminaliteit mogelijk wordt (zie ook dit bericht). Daar is inmiddels heel wat kritiek op gekomen. Maurice Wessling is de oprichter van Bits of Freedom, een privacy- en burgerrechtenorganisatie voor de informatie­maatschappij. Hij heeft voor Webwereld een column geschreven over het onderwerp. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor “De nephackers van Donner”  Tags: