feb 172004
 
“Op de site van Postbank4all.tk is een bericht verschenen dat het met Mozilla onder Linux wél mogelijk is om van het Postbank internetbankieren gebruik te maken in tegenstelling tot eerdere berichten. De site heeft al een petitie lopen tegen het feit dat internetbankieren van de Postbank tot nu toe Windows-only is. In het bericht wordt uitgelegd hoe men onder Linux toch gebruik kan maken van Postbank internetbankieren: Mozilla 1.4.1, Epiphany of Galeon als browser, en Sun’s Java 2 (versie 1.4.2_01).”

(bron)

Het gaat dus toch nog de goede kant op.
Zie ook het vorige bericht hierover.

 Reacties uitgeschakeld voor Postbank internetbankieren met Mozilla onder Linux  Tags:
feb 172004
 
“Steeds meer vrouwen van vijftig jaar en ouder raken vertrouwd met de computer en internet. Dit signaleert SeniorWeb op basis van haar ledenbestand en onderzoek van Interview-NSS. Het aantal vrouwelijke leden is het afgelopen jaar gestegen en ook landelijk is de trend van een toenemend aantal vrouwelijke internetgebruikers zichtbaar.”

(bron)

Goede zaak natuurlijk dat meer mensen, ook als ze al ‘senior’ zijn, of zelfs ‘senior en vrouw’ zijn, gebruik gaan maken van internet. Je kunt tegenwoordig namelijk haast niet meer zonder. Raar vind ik wel de manier waarop de ondersteuning plaats vindt in de vorm van ‘boeken voor seniors‘. Ik ben het er niet mee eens dat die boeken anders hoeven te zijn dan voor andere onervaren gebruikers. Al moet ik zeggen dat dit boek uit de bekende ‘voor dummies’ inderdaad wél voor een specifieke doelgroep is. Als ik vijftiger was zou ik in ieder geval bezwaren hebben tegen dit label.

feb 172004
 
“Dit voorjaar nog zal de nieuwe Auteurswet in werking treden. Nederland zal, net als de andere lidstaten van de Europese Unie, de Europese Richtlijn ‘Harmonisatie van bepaalde aspecten van het auteursrecht en de naburige rechten in de informatiemaatschappij’ omzetten in nationale wetgeving. De richtlijn en de wet zijn van groot belang voor bibliotheken omdat daarin de rechten en de beperkingen op de rechten uitgebreid worden beschreven.”

(bron)

Meer informatie is beschikbaar op de SURF Edusite.

 Reacties uitgeschakeld voor Seminar: de nieuwe auteurswet en de bibliotheken  Tags: