Overheid besteedt 7% meer aan ICT in 2004

“De Nederlandse overheid zal dit jaar ongeveer 2,267 miljard euro uit gaan geven aan ICT; dit is een stijging van circa zeven procent ten opzichte van vorig jaar. Ruim 38 procent van het budget zal besteed worden aan het inhuren van diensten, zoals opleiding, onderhoud en ondersteuning, van andere bedrijven. Om geld te besparen zal een groot deel van de door de overheid zelf ontwikkelde software dit jaar vervangen gaan worden door standaard applicaties; dit kan een besparing van ongeveer tien procent opleveren. De overheid zal dit jaar 19,5 procent meer uit gaan geven aan de vervanging en aanschaf van servers. Daarnaast zal er veel meer geld besteedt gaan worden aan opslag- en netwerkapparatuur.”

(bron)

Het is grappig dat dit soort stijgingen van bestedingen haast automatisch gezien worden als iets positiefs. Het zegt echter helemaal niets over de effectiviteit van die bestedingen, oftewel: meer is toch ook hier niet altijd beter !? Dat is ook het geval bij de overstap van eigen bouw naar maatwerk: het wordt hier genoemd als een automatische besparingspost, nou dat wil ik nog zien, is natuurlijk ook afhankelijk van hoe specifiek de noodzakelijke aanpassingen zijn.