Ben weer even een paar dagen ‘weg’

Het is weer zover, ik ben weer een paar dagen van huis. Ik zit sinds afgelopen september inmiddels op een gemiddelde van één keer maand. Deze keer gewoon ‘maar’ naar Amsterdam, maar dat ligt tegenwoordig bijna net zo dicht bij (of ver weg) als Londen of Glasgow).


Op maandag is de gezamenlijke bijeenkomst van SURF SiX en CETIS. Deze keer is de bijeenkomst in het Engels omdat er ook britse aanwezigen zijn. Ik verzorg weer een presentatie over de door mij uitgevoerde Quickscan QTI, maar dan nu in het Engels. Moet lukken, denk dat ik meer problemen heb met het feit dat ik nu maar 30 minuten heb, waar ik de vorige keer 75 minuten mocht uitleggen. De demo komt daardoor helaas te vervallen.

Op dinsdag en woensdag is er (ook in Amsterdam) de vergadering van de IMS projectgroep die werkt aan versie 2 van de IMS Question and Test Interoperablity specification. Zoals je weer is SURF lid geworden van IMS en wij (SURF SiX) zullen deelnemen in deze projectgroep die werkt aan de opvolger van de huidige set afspraken voor het uitwisselen van toetsmaterialen.

Kortom, drie dagen lekker in het Engels kletsen over uitwisselen van toetsmaterialen :-)

Frank Benneker (ook van SURF SiX) is onze gastheer bij de UvA. Omdat hij voor (draadloos) netwerk zorgt zal ik tussendoor ook nog wel wat schrijven. Helaas kan ik geen foto’s uploaden, kabeltje van het toestel ligt nog in Eindhoven. Komt dus achteraf wel.