KPN weigert standaardprocedure ADSL

“KPN weigert akkoord te gaan met de standaardprocedure opgesteld door alle Nederlandse dsl-platformhouders om de overstap van dsl-gebruikers administratief en technisch te regelen.”

(bron)

Het is van de ene kant begrijpelijk (vanuit KPN gezien), maar vanuit de andere kant (mijzelf als klant) bekeken is het zwaar knudde zoals op dit moment het overstappen naar een andere ADSL aanbieder geregeld is.


Toen ik van kabel naar ADSL overstapte was het “gemakkelijk”. Je laat beide aansluitingen een maand naast elkaar lopen en kunt dan redelijk probleemloos overstappen. Zeker als je, zoals in mijn geval, een website aan hebt waarvan je niet wilt dat die geruime tijd offline is. Overigens was dat ook de reden van mijn overstap van Chello naar ADSL, die server was toen eigenlijk niet toegestaan (bij Chello), en bij mijn ADSL aansluiting mag dat helemaal. Toch twijfel ik nu technisch gezien tussen ADSL van KPN en ADSL van BBNed. Via Fontys kan ik namelijk bij SURFnet gebruik maken van een voor mij aantrekkelijk met méér upload bandbreedte dan KPN biedt voor hetzelfde bedrag (N.B. de download bandbreedte is dan iets lager, maar dat is voor mij minder erg, ik wil mijn website maximale bandbreedte geven). Overstappen is nu echter nagenoeg onmogelijk vanwege de, niet precies bekende maar gegarandeerd lange, overstaptijd. Een dag of twee is al lang, een maand of twee onacceptabel. KPN wil die situatie dus niet doorbreken.