Demon voert samen met AOL blacklists in

“In een mail naar zijn klanten heeft Demon medegedeeld dat de provider met AOL gaat samenwerken om ongewenste e-mail tegen te gaan. AOL was al langer van plan een blacklist te beginnen, waarop alle IP-ranges die niet worden geacht mail te versturen staan vermeld. Demon heeft besloten verregaande medewerking aan dit concept te zullen verlenen: voortaan wordt alle mail van Demon-klanten die rechtstreeks – dus niet via de SMTP-server van Demon – wordt verstuurd geblokkeerd. Gebruikers moeten er via een speciale pagina expliciet voor kiezen dat hun IP-adres wordt toegevoegd aan de whitelist van AOL. Als ze desondanks spam versturen via hun verbinding worden ze door AOL aan een permanente blacklist toegevoegd.”

(bron)

Ziet er uit als een verstandig plan. Ik zou er zelf niet veel aan hebben. Ik heb namelijk een SMTP-server staan die ik gebruik. Als ik deze verkeerd zou configureren en dan als open relay-server zou dienen, óf nog erger als ik een virus op mijn server zou krijgen dat mail wil gaan versturen, kom ik geheid op die blacklist. Zou niet fijn zijn.