Nederland op de kop af 15 jaar ‘online’

“"Het kwam ons goed van pas", bagatelliseert internetpionier Piet Beertema de impact van een e-mailtje dat hij in 1988 ontving. Het bericht uit de Verenigde Staten verschafte hem toegang tot het Amerikaanse NSFnet, het huidige internet. Maadag [vandaag], tegen half drie, is het precies vijftien jaar geleden dat Nederland dankzij Beertema als tweede land ter wereld werd aangesloten op het eerste wereldwijde openbare computernetwerk.”

(bron)

:) dit soort berichten vind ik altijd leuk. Sowieso omdat het voor mij steeds weer verassend is als ik er aan herinnerd wordt hoe kort geleden (of toch al weer hoe lang?) het is dat een aantal van de zaken die nu absoluut niet meer weg te denken zijn, redelijk toevallig ontstaan zijn.
Daarnaast was 1988 voor mij toch al een bijzonder jaar, dat is namelijk het jaar dat ik mijn vrouw/vriendin/partner heb leren kennen. En tja als je het over dingen hebt die grote invloed op mijn leven (gehad) hebben….staat dat moment natuurlijk nog wat hoger dan de eerste keer e-mail via internet in Nederland 8)