Wil de eigenaar van de nieuwsreader met IP nummer….

Wil de eigenaar van de RssReader 1.0.62 en IP nummer XX.XX.XXX.XXX [9-11-2003: nummer verwijderd omdat probleem inmiddels is opgelost, zie hieronder bij de reacties](is een Planet ADSL account) de instellingen van zijn nieuwreader zo spoedig mogelijk aanpassen?

Die vraagt op dit moment (en sinds een paar dagen) namelijk elke anderhalve minuut aan mijn server of er al nieuwe berichten staan. Dat is (uiteraard) helemaal niet nodig aangezien er normaal gesproken één keer per dag een nieuw bericht komt, dus zelfs een verversingstijd van 1 a 2 uur is meer dan voldoende (12 uur kan ook zonder problemen).

Ik heb op dit moment geen andere middelen om je proberen dit duidelijk te maken, de vervolgoptie is om je IP nummer in zijn geheel te blokkeren en dat doe ik natuurlijk liever niet, maar dit legt een onnodige last op mijn servertje en beschikbare bandbreedte. Immers, je pc staat blijkbaar 24 uur per dag aan en dat resulteert in bijna 1000 verzoeken per dag, waar er maximaal een stuk of 10-20 voldoende zijn.

Dank je en sorry dat ik je dit zo publiekelijk moet vragen/duidelijk maken. :)

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tester
Tester
17 jaren geleden

Sorry foutje.

Als het goed is krijg je nu elk uur een request.

Pierre
17 jaren geleden

Hoi Tester,

Dank je voor je snelle reactie. Sowieso leuk om te weten dat er een mens achter die nieuwslezer zit en het niet zomaar een crawler voor de een of andere site is/was :)

Wat betreft de frequentie van updaten. Volgens de logbestanden heb je waarschijnlijk op 8-11-2003 rond 19:24 uur de frequentie aangepast. Tot nu toe (9-11-2003 7:00 uur) zie ik daarna twee requests, beide rond half drie vanacht en dan ongeveer 30 seconden uit elkaar. Maar dus niet elk uur.

Ik heb met deze situatie overigens helemaal géén probleem, laat hem dus gerust zo, ik wilde het je alleen even vertellen voor het geval je RssReader nog aan het inregelen was.

Je IP-nummer heb ik even verwijderd, doet er nou namelijk niet meer zo toe. Het bericht leek me op zichzelf de moeite waard om te laten staan. Het is namelijk een reëel probleem voor bloggers die een RSS-feed aanbieden. Een oplossing heb ik er zo snel niet voor, als anderen hier ervaring mee hebben wil ik graag weten hoe dat bij andere bloggers aangepakt wordt.

Pierre.

janssen
janssen
16 jaren geleden

kan je je ip adres ook veranderen?

Pierre
16 jaren geleden

Dat hangt er een beetje vanaf:
* bij internet via een modem is je IP adres meestal bij elke keer inbellen anders;

* bij internet via de kabel heb je in principe steeds hetzelfde IP nummer; maar de kabelprovider zou het kunnen wijzigen. Ze doen dat met name omdat zover ik weet geen enkele internet-via-de-kabel aanbieder het gebruik van een server toestaat, en het gebruik van een domeinnaam met een wisselend IP-nummer is nét wat moeilijker dan bij een vast IP-nummer (maar een beetje);

* bij ADSL krijg je vaak één vast IP nummer toegewezen; of je dat bij de provider zou kunnen laten veranderen weet ik niet. Ik denk dat ze het een rare vraag zouden vinden.

Dan is het natuurlijk ook de vraag waarom je je IP adres wilt veranderen. Als het is omdat je niet wilt dat iemand anders ziet wie je bent, zou je een anonymizer kunnen gebruiken, maar dat is geen garantie (zie ook dit bericht: http://www.gorissen.info/pi… ) dat het niet te achterhalen is.

Als je via een proxy-server het internet op gaat of zoals ik nu doe via een adsl-router dan ligt het weer wat anders. Ik heb op mijn laptop een intern IP nummer (192.168…), maar in de logbestanden van een website zal mijn ADSL IP nummer terecht komen (hetzelfde als van deze en nog een paar andere websites).