Opta eist actie KPN tegen `slamming`

“KPN moet zelf actief ingrijpen om tegen te gaan dat bellers zonder dat ze dat willen van telefonieaanbieder veranderen. Telecomtoezichthouder Opta stelt dat deze `slamming`-praktijken een halt toegeroepen moeten worden. De Consumentenbond krijgt maandelijks tientallen klachten binnen over ongewenste omzettingen.”

(bron)

Kende jij dat woord al ‘slamming’? Ik nog niet. Er is me nu wel iets anders duidelijk geworden. Ik werd namelijk twee weken geleden gebeld door een heel vriendelijke mevrouw van KPN die vroeg of ik even tijd had. Had ik toevallig effe. Uiteraard wist zij dat ik via Tele2 belde en zij wilde me wel uitleggen waarom dat helemaal niet nodig was.


Het is haast overbodig te zeggen dat haar argumenten niet écht overtuigend waren: voor het geld hoefde ik het niet meer te doen, de kosten onderling waren vergelijkbaar (tja, waarom dan terug naar KPN?), ik zou de voordeelnummers kunnen gebruiken (wauw), maar één rekening krijgen (tja, nog eentje erbij lag ik al lang niet meer wakker van gezien de hoeveelheid zooi die ik tegenwoordig op papier thuis krijg), overschakelen kon automatisch door hun gedaan worden en koste me geen enkele moeite (ha ha, die vond ik goed). Maar ze liet zich niet uit het veld slaan: als ik nu over zou stappen kreeg ik maar liefst 1/5 staatslot en (ja écht) laatst had er iemand een miljoen gewonnen met een van hun gratis loten (‘en misschien wint u de volgende keer een miljoen en dan kom ik bij u koffiedrinken’).

Ook mijn ‘verweer’ (was het natuurlijk al lang niet meer) dat over een maand of twee, als ze bij Tele2 er achter waren dat ik niet meer via hun belde, zij een vriendelijke mevrouw op mijn dak zouden sturen met een aantrekkelijk aanbod maakte haar niets uit.

Goed, wat was me nou duidelijker geworden? Nou, toen ik verkocht was, moest ze even een paar antwoorden ‘opnemen’ (‘nee, we sturen de opname niet naar de TV door hoor’) . Toen vroeg ze mij mijn naam te vertellen, telefoonnummer en ik moest antwoorden op de vraag of ik accoord ging met het omzetten van mijn telefoon. Ik begrijp nu waarom ze daar nu blijkbaar wat meer bewijsmateriaal voor willen hebben dan voorheen.