VDEX editor versie 0.2 beschikbaar

Er is een nieuwe versie van de VDEX editor (op basis van de RELOAD editor) beschikbaar. De versie 0.2 kan worden gedownload van deze website.

Nieuw in deze versie is dat je een vocabulary dat je maakt nu ook kunt koppelen aan een IMS metadata record. En dat kun je in RELOAD dan weer koppelen aan een IMS content package. Handig en leuk dat de tool nu ook daadwerkelijk zelf gebruik kan maken van de VDEX vocabularies.
Voor het overige is het duidelijk een wat ruwe versie (net als de vorige): icoontjes die nog niet geïnstalleerd worden, er wordt een tweede (DOS) venster geopend waarvan niet duidelijk is waar het voor dient maar dat niet gesloten mag worden, de applicatie start in debug modus op etc. Toch anders dan de RELOAD editor zelf. Een ander nadeel is dat ook de ontwikkeling van de RELOAD editor niet stil staat en dat deze VDEX editor een aftakking is van de inmiddels vorige versie van de RELOAD editor. De nieuwe features zitten er dus nog niet in verwerkt.