Het topje van de Blogging Iceberg

“Perseus Development Corp. randomly surveyed 3,634 blogs on eight leading blog-hosting services to develop a model of blog populations. Based on this research, Perseus estimates that 4.12 million blogs have been created on these services: Blog-City, BlogSpot, Diaryland, LiveJournal, Pitas, TypePad, Weblogger and Xanga.”

(bron)

Interessant bericht en onderzoek. Het lijkt namelijk op zich best veel, ruim 4 miljoen BLOGs, maar het relativerende zit hem juist in het aantal actieve, of liever gezegd niet meer actieve exemplaren.


Ruim 66% van de bekeken BLOGs was namelijk al twee of meer maanden niet onderhouden. Daarvan waren er 132.000 exemplaren die voorheen langer dan een jaar onderhouden waren en nu dus niet meer. Het rapport gaat daarna verder met informatie over wie die bloggers dan allemaal zijn (man/vrouw, leeftijd etc.). Ik blijk in de 5,8% groep te zitten, al hoor ik eigenlijk niet bij de onderzochte groep omdat ze mensen met een eigen server niet meegenomen hebben. Ook blijkt dat sowieso het achterhalen van de informatie van de bloggers niet altijd mogelijk is. Maar hoe dan ook het geeft een aardig beeld.

Of hun groeivoorspellingen kloppen weet ik niet, maar in dat kader vind ik deze uitspraak van Glenn Reynolds wel toepasselijk:

Will the blog bubble burst?

Sure. But it’ll be like most Internet bubbles: the real bubble is in attention. Napster got a lot of attention a couple of years ago. That bubble has “burst,” but there’s actually more filetrading going on now than there was then. It’s just not on the cover of newsmagazines. Similarly, someone will soon announce that blogs are “over,” but weblogging will continue at a higher rate than it’s going on now. It will just have become part of normal life. We don’t hear much about the “electric light revolution” anymore, but that doesn’t mean we’ve all returned to candles.”

(bron)

Niet dat ik Gelnn Reynolds ken, zijn BLOG lees of weet waarom hij een expert zou zijn op het gebied van het voorspellen van de toekomst van BLOGs, maar het klinkt gewoon logisch :)