okt 012003
 

Een paar dagen geleden schreef ik over de plannen van het ISO om geld te gaan vragen voor het gebruik van o.a. hun taalcodes in commerciële applicaties. Dat vond ik, uiteraard, geen goed plan en heb daarom ook binnen onze Nederlandse NEN Normcommissie Leertechnologiën daar vragen over gesteld. Overigens was uit het bericht op de CETIS website al duidelijk gebleken dat niet alleen de NEN hier geen voorstander van was. Het ISO heeft nu een persbericht uit laten gaan waarin aangegeven wordt dat het niet langer van plan is geld te gaan vragen voor het gebruik van de codes. Wél is het zo dat een bedrijf dat wil claimen dat de binnen de applicatie gebruikte codes conform de ISO standaarden zijn, daarvoor eenmalige een bedrag betaald. Maar dat is logisch, immers dat laatste doe je alleen als je er denkt meer software door te verkopen.

 Reacties uitgeschakeld voor UPDATE: ISO codes blijven gratis beschikbaar  Tags:

RSS and Education: The Current Hype

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
okt 012003
 
“The educational weblog community has been hyping a recent Technology Source article by Mary Harrsch that touts RSS, a protocol that enables weblog syndication and aggregation, as "the next killer app for education". Given that the weblog community is intimately familiar with RSS as a technology, it’s not surprising that a number of people think that RSS will somehow revolutionize the education world. But the hype is a bit overblown. In my mind, RSS is an interesting technology in search of a killer educational application. But Harrsch’s article has served to start a discussion within the community about these issues, one that will hopefully continue.”

(bron)

Interessant bericht over de hype rond het gebruik van RSS ten behoeve van het onderwijs en leeromgevingen. Vooral ook omdat het niet zozeer een anti-RSS bericht is (verre van dat), maar omdat het tracht de zaken in het volgens de auteur juiste perspectief te plaatsen.

Noot: Maven = een expert.

 Reacties uitgeschakeld voor RSS and Education: The Current Hype  Tags: