KPN biedt alle scholen gratis breedband

“Den Haag, 10.55 uur – KPN biedt alle ruim 10.000 scholen in Nederland gratis een breedbandinternet-connectie via dochteronderneming Xs4All. Vanaf 1 januari is Kennisnet-provider nl.tree niet langer de verplichte ISP en krijgen scholen zelf de middelen van OC&W om hun internetvoorziening in te kopen. KPN biedt nu drie jaar gratis ADSL-aansluiting, e-mail- en bijvoorbeeld hostingdiensten, en een kosteloze migratie van nl.tree naar Xs4All door KPN-medewerkers.”

(bron)

Ik heb dit bericht maar meteen even op de site gezet, want ik kon eigenlijk niet geloven dat het werkelijk zo zou zijn. Alle scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor de aanbieding. Ook Webwereld heeft er een bericht over. Als er iemand adders onder het gras gevonden heeft wil ik dat graag weten.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Johan Brink
Johan Brink
18 jaren geleden

Alle scholen krijgen zogenaamd gratis internet maar in Borger moeten we aan KPN 600 euro per maand betalen. Voor onze hosting wensen nog eens bijna 100 euro per maand. Het is echt niet gratis.

Het aanbod van KPN is dus schijnheilig. Voor iedereen die van de hoed en de rand wil weten is er een analyze op: http://www32.brinkster.com/

Gerard Velzeboer
Gerard Velzeboer
18 jaren geleden

Voor alle onze 17 scholen in Zwolle hebben we offerte van de KPN aangevraagd en gekregen. Vanmorgen belde ik ze op met de vraag wat nu. Er heerste een grafstemming want de KPN had haar eigen mensen niet geïnformeerd. Leuke manier van communiceren naar je eigen mensen. Ik ben benieuwd naar de communicatie met ons als ze gaan aanleggen. Want die offerte van KPN gaat de prullebak in!!! Geef mij maar KPN :o)

Pierre
18 jaren geleden

Even ter info: de link in het mailtje van Johan werkt niet als je er op klik. Het werkt wél als je het adres erachter (http://www32.brinkster.com/… ) knipt en plakt in de adresbalk van Internet Explorer. Overigens werkt ook dat op dit moment even niet omdat de site van Johan zijn bandbreedte grens voor vandaag bereikt heeft.

Ik heb inmiddels gevraagd of er een alternatieve locatie mogeljk is (bijvoorbeeld hier op de server).

Pierre
18 jaren geleden

Het mailadres van Johan blijkt helaas niet te werken. De Brinkster site is op het moment wél weer te bereiken, ik heb het bestand ook lokaal neergezet: http://www.gorissen.info/Pi

Johan als je hier bezwaar tegen hebt, laat het me dan even weten via de mail!