sep 232003
 
“Den Haag, 10.55 uur – KPN biedt alle ruim 10.000 scholen in Nederland gratis een breedbandinternet-connectie via dochteronderneming Xs4All. Vanaf 1 januari is Kennisnet-provider nl.tree niet langer de verplichte ISP en krijgen scholen zelf de middelen van OC&W om hun internetvoorziening in te kopen. KPN biedt nu drie jaar gratis ADSL-aansluiting, e-mail- en bijvoorbeeld hostingdiensten, en een kosteloze migratie van nl.tree naar Xs4All door KPN-medewerkers.”

(bron)

Ik heb dit bericht maar meteen even op de site gezet, want ik kon eigenlijk niet geloven dat het werkelijk zo zou zijn. Alle scholen in het primair- voortgezet en BVE- (Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie) onderwijs komen in aanmerking voor de aanbieding. Ook Webwereld heeft er een bericht over. Als er iemand adders onder het gras gevonden heeft wil ik dat graag weten.

Stage – War driving in Eindhoven

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
sep 232003
 
“Veel draadloze netwerken die op de TU/e-campus actief zijn, zijn slecht beveiligd. Die conclusie trekken twee studenten Technische Informatica, die gedurende vier maanden de beveiliging van dit soort netwerken onderzochten in het kader van hun stage.”

(bron)

Het bericht zelf is natuurlijk niet zo schokkend, dat wordt immers regelmatig geroepen. Maar achter dit bericht zit ook een pagina rond de betreffende stage-opdracht. En op die pagina is ook het betreffende stage-verslag te vinden. Behalve een nogal techisch verhaal over hun poging een goed beveiligde testopstelling te kraken ook een kort overzicht van hun ervaring al war drivend in Eindhoven.

 Reacties uitgeschakeld voor Stage – War driving in Eindhoven  Tags: