Het woord van vandaag: “ZigBee”

“Een consortium van 5 bedrijven, waaronder Motorola en Philips, heeft een nieuwe standaard bedacht voor draadloze toepassingen in low-power omgevingen. De nieuwe standaard heet officieel 802.15.4, maar de bijnaam is ZigBee geworden.
Deze standaard kan ingezet gaan worden op vlakken als het beveiligen van gebouwen, afstandsbedieningen, en in de industrie. Een voordeel van ZigBee boven bestaande standaards is dat de energieconsumptie uiterst gering is; zenders kunnen rustig enkele jaren (!) functioneren op dezelfde set batterijen.
Op de site staat ook een PDF document waarin de verschillen tussen BlueTooth en ZigBee worden uitgelegd.”

(bron)

Ok, eventjes afwachten natuurlijk of deze standaard snelle leidt tot daadwerkelijke producten, maar als dat echt gaat gebeuren op korte termijn lijkt me dat we infrarood als medium voor afstandsbediening, PDA, printer etc. definitief vaarwel kunnen zeggen. Want dit klinkt als een killer, iets wat BlueTooth natuurlijk ook beloofde….