Microsoft zet ontwikkeling Outlook Express stop

“Microsoft is niet van plan om ooit nog een nieuwe versie van zijn gratis mailcliënt Outlook Express uit te brengen. De huidige uitvoering, versie 6.0, blijft wel bestaan, maar voor nieuwe features moeten gebruikers upgraden – lees: betalen – voor Outlook. Die wordt meestal gebundeld met de andere Office-applicaties verkocht, maar is ook afzonderlijk te koop.”

(bron)

Hmmm, tis wat met Microsoft de laatste tijd. Ik ben ook Outlook én Outlook Express gebruiker. Outlook omdat mijn werkgevers graag hebben dat ik mijn agenda daar elektronisch bijhou, iets wat ik overigens zelf ook heel handig vind. Maar Outlook Express omdat ik daar (via nntp//rss) mijn RSS-feeds kan lezen én omdat de IMAP toegang tot mijn eigen thuis mailserver en de web-enabled toegang tot Exchange sneller is en minder resources lijkt te gebruiken dan in Outlook. Natuurlijk er zijn alternatieven, maar ik ben nou eenmaal gewend aan de Microsoft interface en dat voelt prettig, tja.