Netscape exit….

“Kind of sad I suppose as many of us grew up with Netscape and Marc Andreessen’s earlier browser, Mosaic. Still, Mozilla lives on. I now use Apple’s own Browser Safari for most of my browsing. Anything but Explorer.”

(bron)

Het gebeurde tijdens mijn afwezigheid: AOL heeft het ontwikkelteam voor Netscape ontbonden. Dat betekent het definitief einde van Netscape. Nee, ik durf eerlijk toe te geven dat ik geen Netscape gebruiker meer ben. Eigenlijk al sinds IE 4.0 niet meer zo erg, en sinds het kwakkelen was met nieuwe versies etc. al helemaal niet meer. Maar het hebben van goede alternatieven is ook voor Windows gebruikers belangrijk. Concurrentie leidt tot innovatie, it is that simple. En ja, ik ben nét oud genoeg om nog te weten hoe de wereld zonder het WWW was, en ik kan me ook nog herinneren hoe het was toen in Mosaic gedownload had en voor het eerst een ‘grafische’ webpagina zag. Dus dat stukje sentiment van David Davies kan ik begrijpen.