RSS-LOM

Stephen Downes heeft een conceptvoorstel gemaakt voor een RDF Site Summary 1.0 Module: Learning Object Metadata. Het doel van de module is het gebruik van RSS syndicatie voor het uitwisselen van Leerobject-metadata volgens de IEEE standaard. Het huidige voorstel is een versie 0.5 en is alleen voor discussiedoeleinden gemaakt. Er zitten, volgens Stephen, zeker nog fouten in. Het document is hier te vinden: http://www.downes.ca/xml/rss_lom.htm
Het voorstel wordt op dit moment (in het Engels) verspreid onder de RSS ontwikkelaars binnen de educatieve gemeenschap met als doel commentaar te verzamelen en support te krijgen voor het concept en om (indien mogelijk) steun te krijgen voor RSS-LOM als kandidaat RSS 1.0 aanpassing (MOD).

Reacties kunnen naar de website van Stephen Downes

Stephen heeft ook achtergrondmateriaal beschikbaar gesteld in de vorm van een aantal links: